Tandoğan'da da düzeni değiştirmedi

Güncelleme Tarihi:

Tandoğanda da düzeni değiştirmedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2012 14:38

Cumhuriyet Halk Partisi, hükümet üyelerinden gelen “meclis dışında grup toplantısı olmaz” çıkışına karşı Tandoğan mitinginde sembolik bir önlem aldı.

Haberin Devamı

Bu çerçevede miting meydanında da grup toplantısı salonu olabildiğinde oluşturulmaya çalışıldı. Bu sembolik jestin en somut göstergesi ise CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşma yaptığı platformda ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu konuşma yaparken arkasında sadece üç kişi duruyordu. CHP’nin üç Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi...

Ne genel başkan yardımcıları, ne de diğer parti yetkilileri. Hepsi platformun altındaydı.

Sadece üç grup başkanvekilini kürsüye alarak Kılıçadroğlu Meclis’teki grup toplantısı formatını miting meydanında oluşturmuş oldu.

Çünkü Meclis’teki grup toplantılarında da Kılıçdaroğlu konuşurken grup başkan vekilleri arkadaki kürsüde oturuyorlar.

TANDOĞAN İZLENİMLERİ

Haberin Devamı

Barikatlı buluşma

 

CHP’nin Tandoğan Meydanı’ndaki halkla buluşması “barikatlı buluşmaya” dönüştü. CHP’li Gürsel Tekin’in söylediğine göre ilk barikat daha Ankara girişinde kuruldu.

/images/100/0x0/55ea95d0f018fbb8f8899330

 

Türkiye’den Ankara’ya miting için gelen otobüsler tek tek durdurularak Ankara girişinde bekletildi. Mitingin başlayacağı saatte bile hala kürsüden CHP’li görevliler “Gölbaşı girişinde otobüslerimiz tutuluyor. Emniyet yetkililerine sesleniyorum onlara geçiş izni verin diye anonslar yapıyorlardı”

 

Nitekim miting bu nedenle zamanında başlayamadı.

 

İkinci barikat ise halkla vekillerin arasındaki bir barikattı. Tandoğan Meydanı’nda kurulan kürsünün önünde geniş bir alan bırakılmıştı. Bu alanın etrafında ise bariyerlerle çevrilmişti. CHP’li vekiller “halkla buluşma” adı altında yapılan bu mitingi kürsünün önündeki bu boş alandan izleyorlar. Halk ise barikatın öteki tarafında. Barikatları aşmak isteyenler gerek CHP’liler gerek polisler tarafından durduruluyor. Dolayısıyla halka CHP’nin birleşmesi bir anlamda barikat üzerinden el sıkışmanın ötesine geçemiyor.

 

Haberin Devamı

Umut Oran gibi CHP’li vekiller seçmenleriyle, halkla ancak barikatların üzerinden ellerini kollarını uzatarak bütünleşebildiler.

 

Milletvekillerine ayrılan yerde bir de CHP’li vekil eşleri var. Vekil eşleri de ellerinde bayraklarla sürekli çalınan şarkılara eşlike tiler. En çok dikkat çeken kişi ise İhsan Özkes’in başörtülü eşi oldu.

 

HEDEF 100 BİN

CHP, mitinge 100 bin kişinin katılmasını hedefledi. Miting nedeniyle üç bin polis görev aldı.

VALİLİK'TEN EĞİTİM-SEN MİTİNGİNE İZİN YOK

Bu arada Ankara Valiliği, Eğitim-Sen'in yarın yapacağını ilan ettiği eyleme izin vermeyeceğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI / WEB TV

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!