Abant araç geçişine kapatılacak

Güncelleme Tarihi:

Abant araç geçişine kapatılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 14:17

BOLU Orman ve Su İşleri Müdürü Özkan Yavuz, Abant Tabiat Parkı’nın içinden Mudurnu’ya geçişi sağlayan yolun güzergahının değiştirileceğini, yeni yol ile doğa harikasının araç geçişlerine kapatılacağını söyledi.

Abant Tabiat Parkı’nda göl ve orman ekosisteminin korunması, yaylalardaki düzensiz ve kaçak yapılaşmanın önlenmesi ve günübirlik kullanımların denetim altına alınması için 2002 yılında ’Uzun Devreli Gelişme Planı’ hazırlandı. Plan, 2007 ve 2009 yıllarında iki kez revizyona uğradı. Son hazırlanan proje ile Abant ile Mudurnu arasında ulaşımı sağlayan, doğa harikasının içerisinden geçen yolun otellerin arkasından geçirilerek patika yola bağlanması planlanıyor. Böylelikle Abant araç geçişlerine kapanacak.

Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Özkan Yavuz, transit yol projesinin netlik kazanmaması nedeniyle Abant içerisine araçların girmeye devam ettiğini söyledi. Yavuz, "Abant’ı Mudurnu yoluna bağlayacak yol üzerine 500 araçlık otopark yapılacak. Abant girişinde de 200 araçlık otoparkımız var. Otellerin otoparklarıyla birlikte bu rakam bin araca ulaşıyor. Yeni yolun tabiat parkı içerisinden geçirilmesi için planda revizyon yapılacak. Yol yapıldığı takdirde araçların Abant’a girişine izin verilmeyecek ve tatilciler belirlenecek ulaşım araçlarıyla piknik alanlarına yönlendirilecek. Bu sayede 4 piknik alanı dışında da piknik yapımına izin verilmeyecek. Abant çevresinde 3 bin kişi kapasiteli dört piknik alanımız var. Bu alanlara 50 kameriye ve yağmur barınakları ile büfeler kurulacak. Şu an 1 milyon 200 bin TL ödeneğimiz hazır. Piknik alanları da kamera sistemleri ile 24 saat izlenecek" dedi.

ABANT ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILACAK / FOTO GALERİ

ABANT’A BİYOLOJİK MÜZE

Yavuz, Abant Tabiat Parkı girişine bu yıl içerisinde ziyaretçi tanıtım merkezinin yapılacağını ifade etti. Yavuz, "Abant’ın tanıtımı için yapılacak tanıtım merkezinde Abant ve çevresini anlatan tüm bilgiler yer alacak. Abant Tabiat Parkı’nda bulunan endemik bitkilerin de yer alacağı merkez, biyolojik müze şeklinde olacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!