MEB öğretmen ataması tarihi belli oldu mu? 2020 öğretmen alımı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

MEB öğretmen ataması tarihi belli oldu mu 2020 öğretmen alımı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2019 19:51

MEB 2020 öğretmen ataması, son günlerde en çok konuşulan kamu atamaları arasında yer alıyor. MEB'in 2020 öğretmen atama takvimini merak eden binlerce aday, konuya ilişkin bilgi bulmak adına internette araştırma yapıyor. Peki, 2020 öğretmen alımı ne zaman? MEB tarih verdi mi?

Haberin Devamı

Yeni yıla kısa bir süre kala, 2020 öğretmen ataması hakkındaki ayrıntılar da merak konusu oldu. Onlarca branştan atama bekleyen binlerce öğretmen, devletin öğretmen ataması için tarih belirleyip belirlemediğini merak ediyor. İşte, MEB öğretmen ataması hakkında ayrıntılar...

TARİH BELLİ OLDU MU?

2020 öğretmen atamaları şubat ayında gerçekleşecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şubat ayında yapılacak atamalara ilişkin şunları açıkladı;

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, katıldığı televizyon programında, öğretmen adaylarının merakla beklediği, şubat ayında yapılacak atamalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, "Öğretmen adaylarımız sanıyor ki ben oturuyorum bir masaya 20 bin, 40 bin, 60 bin yazıyorum. Bu, ülkenin genel ekonomik durumuyla kabinenin kararıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde sistemin kararıyla olan bir şey bu. Bana kalsa ben '60 bin az, 80 bin olsun' derim. Biz şuna bakıyoruz; 'Hangi alanda, kaç öğretmen ihtiyacımız var' diye. Bunun da bir istatistiği var. Bu yazılım diyor ki 'Senin haritanda şu kadar öğretmen eksiği var, şu branşlarda. Öncelikli olarak nicel açıdan ve coğrafi açıdan bölgesel olarak şuraya şu kadar öğretmen atanması gerekiyor' diyor. Burada bazı branşlar, örneğin; edebiyat ile ilgili gerçekten az alım var. Edebiyat öğretmeni ile ilgili zamanında doyum fazlalaştığı için ihtiyacımız olmayan bir şeyi de almak istemiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Selçuk, öğretmen atamalarıyla ilgili çalışmalarda son aşamaya geldiklerini, bürokrat düzeyinde çalışmaların bitmek üzere olduğunu söyledi. Okul öncesi eğitimin önemine de değinen Ziya Selçuk, “0-3 yaşta çocukların asla tablet, televizyon görmemesi gerekiyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!