2019’da kaç gün resmi tatil var? İşte 2019 yılı tatil takvimi

Güncelleme Tarihi:

2019’da kaç gün resmi tatil var İşte 2019 yılı tatil takvimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2019 16:27

Ocak ayını gelmesi ile birlikte 2019 tatil takvimi de merak konusu oldu. Yaz tatilini şimdiden planlamak isteyenler ve bayram günlerini şehir veya ülke dışında geçirecek olanlar, resmi tatil takvimini internet üzerinden araştırıyor. Peki, 2019’da kaç gün resmi tatil var?

Haberin Devamı

Tüm dünyada olduğu gibi 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece Türkiye’de de yılbaşı gecesi olarak kutlandı, yeni yıla geçişle birlikte tatil takvimine yönelik araştırmalar hız kazandı. 2018'de çalışanlar, hafta sonları dahil tam 116 gün tatil yapmıştı. Peki, bu yıl kaç gün resmi tatil yapacağız? Ramazan ve Kurban Bayramı hangi aylara denk geliyor. İşte, 2019 yılı tatil takvimi

2019 yılı takvimine göre çalışan kesim toplam 121 gün tatil yapacak. Bunların 104'ünü hafta sonu tatil günleri oluştururken; 17’sini cumartesi ve pazara denk gelmeyen resmi tatil günleri kapsıyor.

2019 RESMİ TATİL GÜNLERİ

YENİ YIL TATİLİ: 1 Ocak Salı gününe denk gelen yılbaşı tatilini pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yaptı.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TATİLİ: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili salı gününe denk gelecek. Bu resmi tatili pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

Haberin Devamı

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ TATİLİ: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çarşamba günü kutlanacak. Çalışanlar ve öğrenciler için bugün resmi tatil uygulanacak.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI: Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı pazar gününe denk gelecek, ekstra tatil olmayacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ: Ramazan Bayramı tatili 4 Haziran Salı günü başlayacak. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 5 gün tatil yapacak. Ancak geçtiğimiz yıllara bakıldığında arife günü ile birlikte haftanın 4 iş gününün bayrama denk geliyor olması 10 günlük bayram tatili ihtimalini kuvvetlendiriyor. Aksi bir durum olmadığı takdirde Ramazan Bayramı tatilinin 10 güne çıkması bekleniyor.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TATİLİ: Demokrasi ve Milli Birlik Günü pazartesi gününe denk gelecek hafta sonu ile birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ: Kurban Bayramı tatili 11 Ağustos pazar günü başlayacak ve çalışanlar hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle 3 gün tatil yapabilecek.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TATİLİ: Bayram cuma günü kutlanacak. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

Haberin Devamı

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI: Bayram salı günü kutlanacak tatilini pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

 

BAKMADAN GEÇME!