Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı, yılın ikinci bayramı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramına kaç gün kaldı, yılın ikinci bayramı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2019 15:55

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde en çok araştırılan konulardan biri de Kurban Bayramı'nın tarihi oldu. Erken rezervasyon ve uygun bilet fırsatlarından faydalanmak isteyenler 'Kurban Bayramı ne zaman?' sorularına internet üzerinden yanıt arıyor. Peki, Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı, yılın ikinci bayramı ne zaman?

Haberin Devamı

Yılın ikinci bayramı olan Kurban Bayramı tarihi yaklaştı. Kurban Bayramı’nı tatil fırsatı olarak görenler, haftalar öncesinden bilet bakıp rezervasyon yaptırmak istiyor. Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkmıştı, Kurban Bayramı için de uzun bir tatil beklentisine giren vatandaşlar, bu yılın takvimini inceliyor. Peki, 2019 Kurban Bayramı ne zaman?

2019 yılı resmi tatil günleri listesine göre, Kurban Bayramı’nın arefe günü bu yıl 10 Ağustos Cumartesi gününe denk gelecek. Kurban Bayramı'nın birinci günü bu yıl 11 Ağustos'ta dördüncü yani son günü ise 14 Ağustos'ta idrak edilecek.

KURBAN BAYRAMI'NIN ÖNEMİ

İslâm’da kurbanın dinî hükmüyle ilgili olarak Kur’an’da, Hz. Peygamber’in sünnetinde önemli açıklamalar yer almış, bu çerçevede oluşan fıkıh kültüründe de konu hakkında ayrıntılı bilgi ve hükümler derlenmiştir.
Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil’in Cenâb-ı Hakk’ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!