Yılın ikinci dini bayramı (Kurban Bayramı) ne zaman? Kurban Bayramı tatili 9 gün olur mu?

Güncelleme Tarihi:

Yılın ikinci dini bayramı (Kurban Bayramı) ne zaman Kurban Bayramı tatili 9 gün olur mu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2019 14:54

Kurban Bayramı'nın 2019 tarihi yaklaştı, vatandaşlar tatil planlarını yapmaya başladı. Hem kurban ibadetini gerçekleştirecek olanlar hem de şehir veya yurt dışına çıkacak olanlar 'Kurban Bayramı ne zaman?' sorusuna yanıt arıyor. Bakanlar Kurulu geçtiğimiz yıllarda bu tip durumlarda kamuda çalışanların tatilini hafta sonuyla birleştirmişti. Peki, Kurban Bayramı tatili bu yıl 9 gün olur mu?

Haberin Devamı

2019 Ramazan Bayramı’nın geride kalması ardından gözler yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı’na çevrildi. Özellikle bayramları yaz tatili fırsatı olarak değerlendiren vatandaşlar, internet üzerinden tarih araştırması yapıyor. Ramazan Bayramı hafta sonları ile birleştiği için 9 gün tatil yapma imkanı yakalayan vatandaşlar, Kurban Bayramı için de benzer bir beklentiye girdi. Peki, Kurban Bayramı’nı bu yıl ne zaman idrak edeceğiz?

2019 Kurban Bayramı, bu sene 10 Ağustos Cumartesi günü arefe günüyle başlıyor. 11 Ağustos Pazar günü Kurban Bayramı'nın birinci günü, 14 Ağustos Çarşamba günü ise bayramın son günü.

Bakanlar Kurulu geçtiğimiz yıllarda bu tip durumlarda kamuda çalışanların tatilini hafta sonuyla birleştirmişti, 2019'da da aynı durum gerçekleşirse 9 günlük bir Kurban Bayramı tatili yapılabilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!