2019 Sevgililer Günü ne zaman? Sevgililer Günü'ne kaç gün kaldı?

Güncelleme Tarihi:

2019 Sevgililer Günü ne zaman Sevgililer Gününe kaç gün kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2019 19:28

Sevgililer Günü'nün yaklaşmasıyla birlikte 'Sevgililer Günü ne zaman?' ve  'Sevgililer Günü'ne kaç gün kaldı?' gibi soruların yanıtı yoğun şekilde sorgulanmaya başladı. Bu özel günün yaklaşmasıyla hazırlıkların hızlandıran çiftler, internetten tarih araştırması yapıyor. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

Haberin Devamı

Her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü'nün bu yıl hangi güne denk geleceği, eşlerine güzel sürprizler yapacak olan vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, Sevgililer Günü bu yıl hangi güne denk geliyor? İşte, bu sorunun yanıtı...

Sevgililer Günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 14 Şubat tarihinde kutlanmaya devam edecek. 14 Şubat bu yıl perşembe gününe denk geliyor. Bu anlamlı günde, milyonlarca kişi sevdiği kişiyi mutlu edebilmek adına hediyeler alacak ve çeşitli organizasyonlar yapacak.

SEVGİLİLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?

Her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü, Milattan Sonra III. yüzyıla dayanmaktadır. Rivayete göre İmparator 2. Claudius Roma’yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden Claudias, Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı.

Haberin Devamı

Aziz Valentina ise Cladudius’un hükümdarlığı zamanında Roma’da yaşayan bir papazdı. Aziz Valentina kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudias’un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine, insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Valentina Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat'ında da Hıristiyan şehitliğine gömüldü.

O gün itibariyle Sevgililer Günü'nün kutlandığı ifade edilmektedir. Sevgililer Günü, normal bir hediye alıp vermekten daha çok, partnerler arasında romantik bir paylaşım ve sevginin geleceğine ilişkin bir yatırım olarak da kabul edilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!