2019 ALES ne zaman yapılacak? İşte sınav tarihi

Güncelleme Tarihi:

2019 ALES ne zaman yapılacak İşte sınav tarihi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2019 22:20

2019 ALES ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı, yüksek lisans eğitimi görmek isteyen üniversite mezunu vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. ÖSYM tarafından yayınlanan 2019 sınav takvimiyle birlikte ALES'in ne zaman yapılacağı belli oldu. Peki, 2019 ALES ne zaman yapılacak? İşte sınav tarihi.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından yayınlanan 2019 sınav takvimiyle birlikte, ALES'in bu yıl hangi tarihlerde yapılacağı belli oldu. Peki, 2019 ALES ne zaman yapılacak? İşte sınav tarihi.

2019-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/1) 5 Mayıs'ta yapılacak, sonuçları ise 30 Mayıs'ta açıklanacak. 22 Eylül'de gerçekleştirilecek 2019-ALES/2'nin sonuçları 17 Ekim'de, 17 Kasım'da düzenlenecek 2019-ALES/3'ün sonuçları da 12 Aralık'ta ilan edilecek.

ALES NEDİR?

Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları veren ve tam adı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavı olan ALES, ilkbahar döneminde 1 ve sonbahar döneminde 2 olmak üzere yıl içerisinden toplamda 3 kez yapılır.

Haberin Devamı

ALES'E KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

ALES için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elamanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir. Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde sınava lisans programından mezun olmuş, lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar ile yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi olanlar başvuru yapabilir.

BAKMADAN GEÇME!