2019 2020 okullar ne zaman açılacak? İkinci dönem ne zaman başlıyor?

Güncelleme Tarihi:

2019 2020 okullar ne zaman açılacak İkinci dönem ne zaman başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2020 21:54

Geçtiğimiz cuma karnelerini alan milyonlarca öğrenci tatilin ilk günlerinde şimdiden okulların açılacağı tarihi araştırmaya başladı. 15 gün boyunca ilk dönemin yorgunluğunu atacak olan öğrenciler, ikinci dönemin Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre hangi tarihte başlayacağını öğrenmek istiyor. Peki, 2019 2020 okullar ne zaman açılacak? İkinci dönem ne zaman başlıyor? İşte, yarıyıl tatilinin biteceği tarihle ilgili merak edilen bilgiler.

Haberin Devamı

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci 17 Ocak Cuma günü karnelerini alarak ilk dönemi tamamladı. 2019 2020 eğitim öğretim yılı birinci döneminin bitmesiyle sömestr tatiline giren öğrencilerin gözü şimdi ikinci dönem başlangıcına ve ikinci ara tatil dönemine çevrildi. Öğrenicilerin yanı sıra veliler de okulların ne zaman açılacağını sorguluyor. Peki, yarıyıl tatili ne zaman bitiyor? İkinci ara tatil dönemi ne zaman? İşte, bakanlık bilgisine göre ikinci dönemin başlayacağı tarih ve ara tatil dönemleri...

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2019 2020 eğitim öğretim dönemi İkinci yarıyıl 3 Şubat Pazartesi başlayacak. Milyonlarca öğrenci 3 Şubat'ta ders başı yapacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci dönem ara tatili 6-10 Nisan'da yapılacak. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran Cuma tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Haberin Devamı

15 TATİLDE 5 DENEYİM

Milli Eğitim Bakanlığı yarıyıl tatilinde öğrencilerin becerileri geliştirecek tatil programını yayınlandı. İlkokul öğrencileri için "Yarıyıl Tatiline Hoş Geldin" Ortaokul öğrencileri için "Üç Yüz Seksen Dört Saat" programlarına MEB'in internet sitesinden erişim sağlanacak.

15 TATİL ETKİNLİK İLKOKUL PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN

15 TATİL ORTAOKUL PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN

 

BAKMADAN GEÇME!