Regaip Kandili ne zaman? Diyanet'in 2018 kandil günleri takvimi

Güncelleme Tarihi:

Regaip Kandili ne zaman Diyanetin 2018 kandil günleri takvimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2018 17:03

Kandil günleri, Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesi üzerinde yayınlanan bilgilere göre 2018 yılında ilk olarak mart ayında gerçekleşiyor. Regaip Kandili'nin ardından Miraç, Berat, Mevlid olarak ilerleyecek olan kandil günlerinin sonuncusu ise kasım ayında gerçekleşecek. İşte, kandil ne zaman sorusunun cevabı ve 2018 kandil günleri hakkında merak edilen bazı detaylar

Haberin Devamı

Üç aylar başladı ve kandil dönemleri için araştırmalar başladı. İslam alemi geçtiğimiz günlerde mübarek 3 aylara erişti ve bu mübarek ayların arasında yer alan kandillerden ilki olan Regaip Kandili idrak edilmeye başlandı. Peki kandil ne demek, kandil gecelerinin tarihi ne zamana dayanıyor? İşte 2018 kandil günleri ve tarihleri

Yılın ilk kandili olan Regaip kandilinin idrak edilmeye başlanmasıyla 2018’in diğer kandil günleri de merak konusu oldu. Kandil simitlerinin yapıldığı, ibadetlerin arttığı, ellerin semaya yöneldiği kandil günlerini ve 3 ayların sonuncusu Ramazan’ın 2018 takvimini derledik.

11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayı ise 16 Mayıs 2018 tarihinde idrak edilmeye başlanacak. Kadir Gecesi ise 10 Haziran 2018 tarihine denk gelmektedir. Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı ise 15 Haziran'da kutlanmaya başlanacak ve 17 Haziran 2018'de bayram son bulacak.

Haberin Devamı

2018 KANDİLLERİ

22 Mart 2018 Perşembe günü Regaip Kandili.
13 Nisan 2018 Cuma günü Miraç Kandili.
30 Nisan 2018 Pazartesi günü Berat Kandili.
19 Kasım 2018 Pazartesi Mevlid Kandili.
19 Mart 2018 Pazartesi günü Üç Aylar başlangıcıdır.

KANDİL NE DEMEKTİR?

Zamanın her anı değerlidir ve boşa harcanan zamanın telafisi mümkün değildir. Bu nedenle insan ömrünün her anı çok değerlidir. Ancak bazı zamanlar vardır ki onların kıymeti diğer zamanlardan daha fazladır. Regaip gecesinin içinde bulunduğu Recep ayı da bunlardan biridir. Halk dilinde "üç aylar" olarak anılan rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan manevi bir mevsime girişimizin habercisidir. Milletimizin “kandil” olarak adlandırdığı bu geceler, gönül evlerimizi aydınlatan ışıklardır.

Tarihimizde Osmanlı padişahı II.Selim döneminde (1566-1574) camiler aydınlatılıp minarelerde kandiller yakılarak kutlandığı için bu gecelere kandil geceleri denilmiştir.

Regaip kandili bilhassa 18. asırda, tekke ve zaviyelerde gösterişli törenlerle kutlanmış, tasavvuf ehli olan şairlerce bu gece için "regâibiye" denilen şiirler yazılmıştır.

Regâib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!