2018 ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 10 Şubat ehliyet sınavı sonuçları

Güncelleme Tarihi:

2018 ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 10 Şubat ehliyet sınavı sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2018 14:06

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10 Şubat günü yapılan ehliyet sınavının sonuçları, sınava giren sürücü adayları tarafından büyük bir merakla bekleniyor. 10 Şubat'ta yapılan sınavın soruları ve cevaplar 12 Şubat günü adayların erişimine açılmıştı. MEB'in 2018 yılında ilk kez yaptığı sınava giren adaylar sonuçları merak ediyor çünkü, sınavdan yeterli puanı alıp barajı geçenler direksiyon sınavına girme hakkını elde edecek. Peki ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

10 Şubat’ta yapılan sınav sonrası, ehliyet sınavının sonuçlarının zaman açıklanacağı merak ve araştırma konusu oldu. İnternette söz konusu sınavın sonuçları hakkında araştırma yapan binlerce adayın gözü ve kulağı MEB'den gelecek haberde. Peki 10 Şubat ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde...

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 yılında 5 defa yapılacak olan ehliyet sınavlarının ilki 10 Şubat'ta yapılmıştı. MEB'in düzenlediği ehliyet sınavının soruları ve cevapları 12 Şubat günü adayların erişimine açılmıştı. Sınavda baraj puanını almayı başaran sürücü adayları bir sonraki aşama olan direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı sınav takvimine göre ehliyet sınav sonuçları 22 Şubat 2018 tarihinde açıklanacak.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SORU VE CEVAPLARI

MEB'in 10 Şubat'ta organize ettiği ve binlerce adayın sonucunu merakla beklediği sınava ait soru ve cevaplar bakanlık tarafında resmi internet sitesinden açıklandı. Adaylar yayınlanan soru ve cevaplara bakarak, tahmini olarak kaç puan alabileceğini hesaplayabilecek.

K KİTAPÇIĞI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

L KİTAPÇIĞI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

M KİTAPÇIĞI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

N KİTAPÇIĞI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

EHLİYET SINAVI BARAJ PUANI NEDİR?

Yazılı sınavda baraj puanı 70'dir. Bu yıl ilk olarak 10 Şubat'ta yapılan sınavda; 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 tane trafik adabı soruları olmak üzere toplam 50 soruyu adaylar cevapladı. Adaylara yöneltilen 50 sorudan 35 doğru yapanlar, bir sonraki aşama olan direksiyon sınavına girmek için hak kazanabilecek.

DİREKSİYON SINAVLARI NE ZAMAN?

Sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandığından sonra başarılı olan sürücü adayları, direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklar. Direksiyon sınavı; ana sınav ve ara sınav olmak üzere iki kez yapılacak. Ana sınav 3 Mart ve 4 Mart 2018, 10 Mart ve 11 Mart 2018 tarihlerinde yapılacak. Ara sınav tarihleri ise 24 Mart ve 25 Mart 2018, 7 Nisan ve 8 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Haberin Devamı

EHLİYET ALMAK İÇİN ŞARTLAR NELER?

A1, A2, F ve H ehliyet sınıfları için 17 yaşını bitirmiş olmak.

B ve G ehliyet sınıfları için 18 yaşını bitirmiş olmak.

A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H ehliyet sınıfları için en az ilkokul mezunu olmak

C, D ve E ehliyet sınıfları için 22 yaşını doldurmuş olmak

Sabıka kaydının olmadığına dair dilekçeyi kurs müdürlüğüne teslim etmek.

Son 6 ayda çekilen 1 vesikalık fotoğrafı Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

Yetkili kuruluşlardan "Sürücü olur" sağlık raporunu almak.

 

BAKMADAN GEÇME!