Cudi'de çatışma: Beş polis şehit

Güncelleme Tarihi:

Cudide çatışma: Beş polis şehit
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2012 12:08

Türkiye Cudi Dağı’ndaki çatışmayı Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısındaki konuşmasında öğrendi. İlk olarak üç polisin yaralandığı, daha sonra da şehit olduğu açıklandı. Ardından şehit sayımız dörde yükseldi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise yaptığı son açıklamada ‘Bana intikal eden bilgiye göre maalesef 5 polisimizi kaybettik.' Dedi.

Haberin Devamı

Baharın gelmesiyle birlikte Şırnak’ta gizlendikleri sığınak ve mağaralardan çıkıp hareket halinde oldukları belirtilen teröristlere yönelik operasyonlar başlatıldı. Cudi Dağı’nda tespit edilen bir grup PKK’lıyı etkisiz hale getirmek için bu sabah saatlerinden itibaren hava destekli operasyon düzenlendi. Operasyona Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Harekat Timleri ile Şırnak Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Timleri birlikte katıldı.

ÇATIŞMA BÖLGESİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan Kobra helikopterler, teröristlerin bulunduğu alanları ateş altına aldı. Yer yer karlarla kaplı olduğu öğrenilen operasyon bölgesine Sikorsky helikopterlerle polis ve jandarma özel harekat timleri indirildi.

Haberin Devamı

Jandarma ve polis timlerinin takibe aldığı teröristlerle sıcak temas sağlanırken, güvenlik güçlerinin ’Teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık verildiği öğrenildi. Açılan ilk ateşte 4 Özel Harekatçı polisin şehit olduğu belirtildi. Bölgede şiddetli çatışmaların yer yer sürdüğü bildirildi.

Operasyon bölgesine helikopterlerle takviye timler sevk edildi.

 Başbakan Erdoğan'dan mesaj

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün, kirli  ve kanlı oyunlarla, birlik ve beraberliği, kardeşlik hukukunu bozmasına asla izin  vermeyeceklerini bildirdi. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Başbakan Erdoğan,  Şırnak'ta terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda 5 polisin şehit olması  nedeniyle İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e bir mesaj gönderdi.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

“Şırnak'ta terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda 5 polisimizin  şehit düştüğünü derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini  hedef alan teröre karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla devam edecektir. Terörün, kirli ve kanlı oyunlarla, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik  hukukumuzu bozmasına asla izin vermeyeceğiz.

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve sizin  şahsınızda tüm polislerimize sabır ve başsağlığı, yaralı güvenlik güçlerimize de  acil şifalar diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!