Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban Bayramı ne zaman? İşte 2017 yılı dini takvimi

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak Kurban Bayramı ne zaman İşte 2017 yılı dini takvimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 11:24

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını sorgulamaya başlayan vatandaşlar şimdiden tatil planlarını yapmaya başladılar. Tüm Müslüman alemi tarafından büyük bir öneme sahip olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek soruları vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Dini vazifelerini yerine getirmek için bekleyen vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini takvime göre Kurban Bayramının tarihini öğrenebiliyor. Peki, Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban Bayramı ne zaman? İşte 2017 yılı dini takvimi

Haberin Devamı

2017 Kurban Bayramının ne zaman idrak edileceğini sorgulayan vatandaşlar konuyla ilgili detayları araştırmaya devam ediyorlar. Ramazan ayının bitmesinin hemen ardından araştırmalara başlayan vatandaşlar Kurban Bayramı için hazırlıklarını yapmaya başladı. Öte yandan Kurban Bayramı tatilini bir fırsat olarak gören vatandaşlar Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını merak ediyorlar. Peki, 2017 Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN VE KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı, her yıl biraz daha gerileyerek yaz aylarına doğru çekilmeye başladı. Bu yıl, 31 Ağustos Perşembe günü Arefe olarak kabul edilecek. 01 Eylül- 04 Eylül arası ise Kurban Bayramı’nın dört günü olacak. Yani bu yıl, arefe günü de dahil edilirse Kurban Bayramı 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü son bulacak.

Haberin Devamı

*31 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Perşembe)
*1 Eylül Kurban Bayramı 1.gün (Cuma)
*2 Eylül Kurban Bayramı 2.gün (Cumartesi)
*3 Eylül Kurban Bayramı 3.gün (Pazar)
*4 Eylül Kurban Bayramı 4.gün (Pazartesi)

TATİL GÜNÜ 6 VEYA 10 GÜN OLABİLİR

Kurban Bayramı ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de tatil uzatma ve birleştirme kararı konusu. Bu sene uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi tatil olması ve arife gününün tam gün ilan edilebilmesi, bu konuyu gündeme taşındı. Bu gelişmeler göz önünde bulundurulursa toplam tatil süresinin 6 güne çıkma ihtimali var. Eğer, hükümet tarafından 28 ve 29 Ağustos tarihlerinin resmi veya idari tatil ilan edilme durumu söz konusu olursa, Kurban Bayramı tatili 10 günü bulabilecek.

BAKANDAN UYGUN FİYATLI KURBAN KESİMİ AÇIKLAMASI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba kurban kesimi ve et fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Kurban Bayramı ve et fiyatlarına ilişkin sorularına ilişkin Fakıbaba, ilk gün saat 02.00’ye kadar Bakanlıktaki yetkililerle görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Mutlaka ve mutlaka (et fiyatları konusunda) önlem almamız gerektiğini biliyoruz. Hem üreticiyi hem tüketiciyi mutlu etmek devlet, bakanlık ve hükümet olarak bizlerin görevi ama benim bugün Ahmet Fakıbaba olarak ilk günden peşinen bir şey söylemem doğru olmaz. Halkımız her şeyin en güzelini hak ediyor. Biraz zaman istiyoruz ancak bu çok uzun bir süreyi kapsamıyor. Bu konuda mutlaka tedbirlerimizi alacağız ve kısa zamanda halkımıza açıklayacağız. Onun için ’biraz sabır’ diyorum. Kurban Bayramı’nda bütün vatandaşlarımızın bütçelerine uygun kurban kesimi yapmaları da hepimizin arzusu." dedi.

Haberin Devamı

KURBANLIKLAR EL YAKABİLİR

İHA'nın haberine göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düve kesiminin yasaklanmasının ardından besiciler, yasağın fiyatları artıracağını savundu. Kararın Kurban Bayramı’na az bir süre kala alınmasının kendilerini ve alıcıları zor durumda bırakacağını ifade eden besiciler, “Milletin elinde düveler kalacak bu da hayvan fiyatlarını artıracak” dedi.

Yasağın büyükbaş ve küçükbaşta fiyatları yükselteceğini belirten besici Hüseyin Kalkan, “Bu yasak çok sıkıntıya yol açacak, fiyatlar da artacak. Tosun 10 bin TL’ye çıkacak, bir dana 5 bin TL’ye çıkacak. Bu milletin elinde düve var yani, bu düve ne olacak? Adam damızlık yapacak nasıl bir sene bunu bekleyecek? Çoban tutmuş o kadar da masraf etmiş. Bu karar epey sorun olacak fiyatlar kalkacak. Her şeyin fiyatı artar. Mesela adamın elinde 500 tane düve var, yasak edip bu nasıl olacak?” diye konuştu.

Hayvanların besicilerin elinde kalacağını söyleyen Kalkan, “Millet bayrama yakın hep kurbanlık bekliyor. Kurbanlık gitmedi mi pazara olur mu yani? Bu kadar milletin elinde kalacak malları. Herkes bu sefer koyuna yönelecek onun fiyatı da bin liranın üzerine çıkacak. Benim elimde 150 tane dişi toklu var. Ben satamıyorum mecbur damızlık yapacağım. Daha önceden söylense niye alaydım ki? Niye çoban parası vereyim? Kurbanda da olmuyor nasıl satayım” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BAYRAMDA İNDİRİMLİ ULAŞIM

Bayramda vatandaşların aile, akraba ziyaretlerini daha kolay yapabilmesi ve bayramda özel araç kullanımının azaltılmasının amaçlandığı uygulama ile; 1 - 4 Eylül arasında Kurban Bayramı boyunca İETT ve Özel Halk Otobüsleri, Otobüs AŞ, Metrobüs, Şehir Hatları Vapurları, Toplu Taşıma Entegre Özel Deniz Motorları, Metro, Tramvay, Hafif Metro ve Füniküler yüzde 50 indirimli hizmet verecek.

Ayrıca ilk, orta ve liselerin açılacağı 18 Eylül Pazartesi günü de 06.00-14.00 saatleri arasında İstanbuldaki toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olarak hizmet verecek. 18 Eylül’de İstanbulda 5 bin 771 okulda, 2 milyon 689 bin 988 öğrenci ile 142 bin 524 öğretmenin ders başı yapacak. Alınan kararla okulun ilk günü vatandaşların özel araçlarıyla trafiğe ek yük getirmemesi amaçlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!