Bursluluk Sınav sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Bursluluk Sınav sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 16:06

Bursluluk Sınav sonuçları MEB tarafından yapılan duyuru ile bugün açıklanacağı duyurulmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi adreslerinden yapılacak resmi duyuru ile Bursluluk Sınav sonuçları erişime bugün açılacak. Şimdi adayların gözü Bursluluk Sınav sonuçlarının saat kaçta açıklanacağına çevrildi. Peki Bursluluk Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar

Haberin Devamı

Bursluluk Sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor.. MEB'den dün yapılan açıklamada sınav sonuçlarının bugün açıklanacağı duyurulmuştu. Sınava giren öğrenciler şimdi 'Bursluluk Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak' sorusunun cevabını arıyor. Peki Bursluluk sınav sonuçları (PYBS) hakkında bir açıklama yapıldı mı? İşte detaylar

Bursluluk sonuçları MEB üzerinden sorgulanmaya devam ediyor. Türkiye genelinde binlerce öğrencinin katılım sağladığı bursluluk sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi aracılığıyla öğrencilerin erişimine açılacak. Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı (PYBS) için tarih veren ancak saat bilgisini açıklamayan MEB, gün içerisinde sonuçları açıklayacak. Peki, bursluluk sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

PYBS Bursluluk Sınavı sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Binlerce öğrencinin gözü MEB'den gelecek açıklamaya çevrildi.. Milli Eğitim Bakanlığı dün yaptığı açıklamada Bursluluk Sınavı sonuçlarının bugün "meb.gov.tr" ve "odsgm.meb.gov.tr"de ilan edileceğini duyurdu.

BURSLULUK SINAV SONUÇLARINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10 Haziran'da 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik düzenlediği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçlarını ne zaman açıklayacağını duyurdu. Yurt içinde 848 merkezde, 4 bin 39 okulda, 62 bin 146 salonda,

KKTC'de bir merkezde olmak üzere, toplam 1 milyon 110 bin 563 öğrencinin katıldığı bursluluk sınavının sonuçları 18 Temmuz'da MEB resmi sitesinde yayınlanacak.

PYBS BURSUNU KİMLER ALABİLİR?

Devlet parasız yatılılık bursu ilköğretim ve lise öğrencilerine verilen bir burs çeşididir. Süresi 18 yaşına kadar olup, 5. Sınıftan 11. Sınıf dahil olmak üzere bu sınıf aralığındaki kişiler bursu alabilmektedir. Bursu alabilmenin temel şartı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında olmasıdır. Yani durumu iyi olan kişilere burs verilmemektedir. Ancak öğretmen ve gazi çocukları için bu durum geçerli değildir. Devlet parasız yatılılık bursu sınıflara göre yapılışı farklılık gösteren bir burstur. Ancak bu bursu kazanabilmenin tek yolu belirtilen sınavdan yüksek bir puan almaktır. Devlet parasız yatılılık bursu 6,7 ve 8 sınıflara SBS sınavından aldıkları puanların yüksekliğine göre verilmektedir. Ancak 5. Ve 9,10,11’nci sınıflara giden öğrenciler, sadece bu Bursa özel yapılan sınava girmek zorundadır.

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

MEB bursluluk sınavı sonuçlarını 18 Temmuz'da açıklayacak. Sonuçlar "http://www.meb.gov.tr" ve "http://odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinden öğrenilebilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde "Sınav Sonuç Belgesi" ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.

 

Bursluluğun Devamı/Sona Ermesi

Bursluluğun devamı veya sona ermesine ilişkin iş ve işlemler “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nin 18. Maddesine göre yapılacaktır

PYBS nedir?

Haberin Devamı

PYBS kısaltmasının tam açılımı "Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı" şeklindedir. PYBS; Alt gelir grubuna mensup ailelerin çocuklarına ücretsiz kalıcak yer sağlanarak her ay önceden belirlenmiş bir aylığın verildiği ve okumasının sağlanmasına imkan sağlayan bir sınavdır.

6,7 ve 8 sınıflara SBS sınavından aldıkları puanların yüksekliğine göre, 5,9,10,11'inci sınıflar ise Pybs sınavına göre bursu kazanıp kazanmadıkları belirlenir. PYBS sınavları her yıl tekrarlanır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenir.

 

2017 PYBS Burs Ücretleri Ne Kadar Olacak?

Sınavda başarı elde ederek burs almaya hak kazanan öğrenciler üç ayda 475 TL burs alacaklar. Burslar velilerin öğrenci adına açacakları banka hesaplarına yatırılacak.

Haberin Devamı

Bursluluğa hak kazanan ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim okulu/kurumu öğrencilerinin bursluluk kayıt işlemleri, öğrencilerin öğrenim gördükleri veya kayıt yaptırdıkları MEB’e bağlı resmî okul müdürlükleri tarafından yapılacak, öğrenci kayıtlarıyla beraber başlayacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!