2016 YGS sınav başvurusu için son gün 20 Ocak! YGS başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

2016 YGS sınav başvurusu için son gün 20 Ocak YGS başvurusu nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 13:14

ÖSYM tarafından her yıl yapılan ve üniversiteye giriş için ilk adım olan YGS sınav başvuruları 6 Ocak 2016 tarihinde başladı. 20 Ocak 2016 tarihinde başvuru işlemleri son bulacak. Peki YGS başvurusu nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

YGS başvurunuzu en son 20.01.2016 tarihine kadar yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzu ilk defa yapacaksanız okuduğunuz lise müdürlüklerinde veya ÖSYS'nin belirlediği başvuru merkezlerinden işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

YGS başvurusu nasıl yapılır?

YGS başvurusuna başlamak için https://ais.osym.gov.tr/ sitesinden öğrenci girişi yapınız. Öğrenci Girişi yaptıktan sonra, sol menüde bulunan "Başvuru Sürecindekiler" ibaresine, ardından ise "2016 ÖSYS" sekmesine tıklıyoruz. Daha sonra eksiksiz olarak aşağıdaki bilgileri doldurmanız gerekmektedir:

-Kimlik Bilgileri
-Adres-İletişim Bilgileri
-Eğitim Bilgileri
-Sınava İlişkin Bilgiler
-Oturum Bilgileri
-Sağlık Durumu
-Ödeme Bilgisi

Yukarıdaki aşamaları doğru bir şekilde doldurduğunuzdan emin olunuz. Son aşamada "Başvuruyu Tamamla" sekmesine tıkladığınızda başvurunuzda eksik bilgiler yok ise onay alacaksınız.

Haberin Devamı

2016 YGS sınav başvurusu için son gün 20 Ocak YGS başvurusu nasıl yapılır

YGS sınav ücreti kredi kartı ile nasıl ödenir?

Son yıllarda ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden hizmet verdiği ‘’Ödemeler’’ sayfasından bütün sınav ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

https://odeme.osym.gov.tr/ sitesine giriş yaptıktan sonra TC Kimlik Numaranızı giriniz. ‘’Devam’’ butonuna tıkladığınızda karşınıza ‘’Sınavsız Geçiş Başvuru Ücreti (15 TL)’’ ve ‘’YGS Sınav Ücreti (55 TL)’’ olarak iki seçenek gelecektir. Size uygun seçeneği tıklayarak ‘’Devam’’ butonuna basınız. Ödeme yapmadan önce aşağıdaki bilgileri mutlaka önünde bulundurun:

-Kart bilgilerinizin yanlış girilmesi,
-İşlem sırasında web tarayıcınızın (Internet Explorer, Firefox vs.) kapanması,
-İşlemin azami 8 dakika içinde bitirilmemesi,
-3D Secure doğrulaması için SMS şifrenizin yanlış girilmesi veya 3D Secure doğrulamasından vazgeçilmesi halinde Kartlı Ödeme Sistemi geçici bir süre seçtiğiniz sınava ait ödeme işlemi yapmanızı engelleyecektir.
Tüm bankaların banka/kredi kartları geçerlidir.

‘’Öde’’ aşamasına geçerek kredi kartı bilgilerinizi eksiksiz ve doğru şekilde giriniz. Ödeme yaptıktan sonra ÖSYM sistemi otomatik olarak ödemenizi kabul edecek ve başvuru işleminiz tamamlanacaktır.

BAKMADAN GEÇME!