2016-2017 TEOG lise kayıt tarihleri ne zaman başlıyor?

Güncelleme Tarihi:

2016-2017 TEOG lise kayıt tarihleri ne zaman başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 10:17

Sınava giren öğrenciler sonuçları e-okul üzerinden öğrenecekler. Şimdi bütün lise öğrencilerinin merak ettiği soru; Liselere kayıtlar nasıl yapılacak? TEOG lise kayıt işlemleri ve tarihleri ne zaman yapılacak? İşte cevabı...

Haberin Devamı

Sonuçlar açıklandığında tüm öğrenciler, T.C. Kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak, https://e-okul.meb.gov.tr/ adresinden bir başka deyişle E Okul sisteminden öğrenebilecekler.

LİSE TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN OLACAK?

Artık Özel okul kayıtları e-okul sistemine alındı ve daha erken bir tarihe çekildi. Buna göre özel okullara Haziran - Temmuz ayları arasında kesin kayıt yapılacak. Bu tarihler arasında özel okullardan birine kayıt yaptıran öğrenci devlet liseleri için tercih yapamayacak.

Devlet liselerine yerleştirme işlemleri için tercih başvuruları Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacak. Öğrencilerin hangi okula kayıt yaptıracağı Ağustos’ta ilan edilecek.

Yurt dışından sınava giren öğrenciler; e‐okul sisteminde kayıtlı ise http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr adreslerinden tercih yaparak okul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacaktır. Bu imkânı olmayan yurt dışındaki öğrenciler ise tercihlerini http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanan Ek‐2 formunu doldurarak yapacaktır.

Haberin Devamı

2016 TEOG SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

OKULLARIN BOŞ KALAN KONTENJANLARI NE ZAMAN İLAN EDİLECEK?

14 Ağustos yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesi ve kesin kayıtların ardından, 14 Ağustos 2015’te boş kalan kontenjanlar ilan edilecek.

NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN İLAN EDİLECEK?

Öğrencilerin bu yıl ikinci bir tercih hakkı, ek tercih hakkı kesinlikle yok! Akademik Takvim’de yer alan 17-21 Ağustos tarihlerinde Nakil Komisyonları tarafından alınan tercih uygulaması yapılacak. 24 Ağustos tarihinde nakil işlemlerinin sonuçları ilan edilecek.

NAKİL TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

14 Ağustos’ta boş kontenjanların ilan edilmesinden sonra, 17-21 Ağustos tarihleri arasında nakiller için başvurular yapılacak. Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca boş kalan kontenjanlar için il ve ilçe sınırları içerisinde 5 tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre nakiller gerçekleştirilecek.

Öğrenciler nakil tercihlerinde 5 okul yazacaklar. Bu işlemlerin sonuçları 24 Ağustos’ta ilan edilecek ve aynı tarihte öğrencilerin kesin kayıtları yapılacak.

Haberin Devamı

TERCİH YAPAMAYAN ÖĞRENCİLERİN DURUMU NE OLACAK?

Tercih ekranında hiçbir işlem yapmayan öğrencilerin yerleştirme işlemleri, sistem tarafından açık öğretim kurumlarına gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!