DGS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı - İşte son gün

Güncelleme Tarihi:

DGS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı - İşte son gün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2016 09:09

DGS ek tercihleri kılavuzunun yayınlanmasıyla birlikte ilk tercihleri hüsranla sonuçlanan adaylar için yeni bir süreç başladı. DGS ek yerleştirmelerleri 3 - 7 Kasım aralarında gerçekleşecek. Ücreti zamanında yatırmayan adayların ise başvuru işlemi geçerli olmayacak. DGS ek tercih kılavuzu ve tercih işlemleri hakkında tüm detayları haberimizin detayında bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

DGS ek tercihleri kılavuzu ÖSYM merkezi tarafından yayınlandı. Adaylar, 7 Kasım 2016'nın son saatine kadar DGS ek yerleştirmeleri için başvuruda bulunabilecekler. Ücreti zamanında yatırmayan adayların başvuru işlemi geçerli olmayacaktır. Peki Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirmesi için son gün ne zaman?  DGS ek tercih kılavuzu ve tercih işlemleri hakkında tüm detayları haberimizin detayında bulabilirsiniz.

Ek yerleştirme yapacak adayları internet sitesinden bilgilendiren kurum, “2016-DGS Ek Yerleştirme tercih işlemleri 3 - 7 Kasım 2016 tarihleri arasında aday tarafından, bireysel olarak, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacak olup posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır.” İbaresini kullandı. Adaylar, 7 Kasım 2016'nın son saatine kadar TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda tercih işleminde bulunabilecekler. Belirlenen tarihler dışında yapılan başvurular ise geçerli olmayacak. İşte DGS ek yerleştirme kılavuzu ve bilinmesi gerekenler!

Haberin Devamı

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

DGS Ek yerleştirme için belirlenen ücret 15,00 TL'dir. Adaylar bu işlemi ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” sekmesinden kredi kartı/banka kartı ile gerekli yapabilirler. Ödeme işlemi 3 Kasım itibari ile başlayacak, 8 Kasım saat 23.59’da sona erecektir. Ücreti zamanında yatırmayan adayların başvuru işlemi geçerli olmayacaktır. Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Tercihini yaptıktan sonra geçerli tarihler arasında ödemesini gerçekleştiren adayların tercihi tamamlanacaktır.

DGS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

DGS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI

2016 DGS EK yerleştirme tercih kılavuzu gibi sonuçlar da ÖSYM’nin internet sayfasında yayınlanacak, sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir. Yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan adayların, sonuç belgelerinde belirtilen tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

KİMLER EK YERLEŞTİRME BAŞVURUSU YAPABİLİR?

2016-DGS’nin ilk yerleştirmesinde bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adayların ek yerleştirme işlemi yapabilme hakkı bulunmaz. Ek yerleştirme hakkını elde edenler, ilk olarak 2016-DGS’ye girmiş ancak herhangi bir programa yerleştirilememiş adaylardır. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır: a) Tablo-1’de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, ön lisans mezuniyet alanı Tablo-2’ye uygun tüm adaylar tercih edebilecektir. b) Boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılırken taban puan şartı aranmayacaktır. c) Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir.

 

BAKMADAN GEÇME!