2015- AÖL 3.dönem sınav soru ve cevapları açıklandı! 3. dönem AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

2015- AÖL 3.dönem sınav soru ve cevapları açıklandı 3. dönem AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 15:51

8-9 Ağustos tarihinde gerçekleşen AÖL 3. dönem sınavı soru ve cevapları resmi site üzerinde erişime açıldı. AÖL 3.dönem sınav soru ve cevapları haberimizde

Haberin Devamı

Merakla beklenen AÖL soru ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı'nca açıklandı.
8-9 Ağustos tarihinde gerçekleşen AÖL 3. dönem sınavı soru ve cevapları resmi site üzerinde erişime açıldı.

3. Dönem AÖL sonuçlarının 30 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor.

AÖL 3. DÖNEM SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ


AÖL SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZLAR

Sınav sonuçları internet ortamında “www.aol.meb.gov.tr” adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçim işlemlerini yapması gerekmektedir.

Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının www.aol.meb.gov.tr ve www.maol.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içinde dilekçeyle Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne ://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18)yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Haberin Devamı


AÖL AÇIK LİSE SINAV SONUÇLARI


SINAVDA ÖĞRENCİNİN BULUNDURMASI GEREKENLER

Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi (AÖL Bilgi Yönetim Sistemine girip alınacak),
Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da ehliyet, pasaport)
Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ,
Kurşun kalem ve silgi.
Dikkat: Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.
SINAV İTİRAZLARI
Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının www.aol.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle "Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne" yapılacaktır. Bu konudaki itirazlarınız için Açık Öğretim Lisesine başvurmayınız.
Sınav yeri değişikliği istekleri
Öğrencilerimiz, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemi sürecinde, internet sayfamızdan sisteme öğrenci no ve şifresiyle girerek, sınav yeri bilgilerini değiştirebilir.

Ancak sınava yaklaşık 55 gün ve daha az bir süre kaldığında (Bu süre iş yüküne göre değişebilmektedir), öğrencilerimizin sistemden sınav yeri değişikliği yapma hakkı kaldırılmaktadır.

Bu süreç içerisinde, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemini yaptırmış ve sınav yerini belirlemiş öğrencilerimizden, mazeretleri dolayısı ile (deprem, sel vb. gibi doğal afetler, askerlik, zorunlu tayin) başka bir sınav merkezinde sınava girmek zorunda olanlar, mazeretlerini belgelemek kaydıyla, sınav tarihinden 2-3 gün önce, sınava girmek istedikleri yerdeki İl/İlçe Sınav Yürütme Kuruluna başvurmak suretiyle yedek salonlarda sınava girebilirler. Mazeret beyanı olmayan öğrencilerimiz yedek salonlarda sınava alınamazlar.

Haberin Devamı

AÖL AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,. Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması. Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması. Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir. Ayrıca Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olma zorunluluğu vardır. Yukarıda ki mezuniyet şartlarının tamamını yerine getiren öğrenciler Açık Öğretim Lisesinden mezun olma hakkını kazanırlar.

BAKMADAN GEÇME!