2015-ALES başvurularında son 2 gün! ALES başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

2015-ALES başvurularında son 2 gün ALES başvurusu nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 16:35

2015- ALES sonbahar dönemi başvurularında son iki gün!

Haberin Devamı

2015- ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sonbahar dönemi sınavı 22 Kasım 2015 tarihinde yapılacak.

Başvurular 14 Ekim 2015 tarihinde sona eriyor.

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, ÖSYM tarafından yapılacak ALES'e (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) girmek zorunludur.

Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacını karşılayabilmek için yapılan sınava başvurmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabileceklerdir.


ALES BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

2015-ALES başvurularında son 2 gün ALES başvurusu nasıl yapılır

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ALES sınavına başvuru yapmak için öncelikle ÖSYM ana sayfası üzerinden sağ üst köşede bulunan "Aday İşlemleri" butonunu kullanarak Aday İşlemleri sayfasına giriş yapınız.
Daha sonra açılan sayfaya T.C Kimlik No ve ÖSYM şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Eğer ÖSYM şifreniz yoksa ÖSYM merkezlerine başvurarak 2 TL karşılığında ÖSYM şifrenizi alabilirsiniz. Aday İşlemleri sayfasına ÖSYM şifrenizle giriş yaptıktan sonra sayfanın üst kısmında yer alan "Başvurular" başlığına tıklayarak ÖSYM sınavlarından başvuru sürecinde olanları görüntüleyebilirsiniz.
Daha sonra bu sayfa üzerinde ALES 2015 Sonbahar Dönemi'ni seçmeniz gerekmektedir. Daha sonra gerekli olan yerlere bilgilerinizi yazarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz

BAKMADAN GEÇME!