Siirt'te cinsel istismar davasında karar

Güncelleme Tarihi:

Siirtte cinsel istismar davasında karar
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 14, 2012 11:20

Siirt'te Nisan 2010'da 2'sı kız kardeş 4 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle 10 sanığın tutuklu yargılandığı davada karar çıktı. Tutuklu yargılanan 10 sanık, 31 yıl 8 ay ile 5 yıl 2.5 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Sanıklar ayrıca kamu haklarından da men edildi. Aynı kızlara cinsel istismardan 29 sanıklı iki ayrı dava ise sürüyor.

Haberin Devamı

Siirt kent merkezindeki Gazi Ä°lköğretim Okulu’nda okuyan 2’si kardeÅŸ 4 kız öğrencinin çok sayıda kiÅŸinin tecavüzüne uÄŸradığı 2010 yılı Nisan ayında ortaya çıktı. 14 yaşındaki H.T. ve 16 yaşındaki ablası S.T.’nin baÅŸlarından geçen olayları rehber öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıkan skandalda G.E. ve Åž.Y.’ye de cinsel istismarda bulunulduÄŸu belirlendi.Â

Aralarında o dönemde okul müdür yardımcısı olan Fahrettin Kuzu ile bakkal, manav, tuhafiyeci ve iki de kamu görevlisinin de bulunduğu 39 sanık hakkında, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'hürriyeti tahdit' suçundan Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılırken, sanıklardan 10’u tutuklandı.

Tutuklu sanıkların yargılandığı Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan karar duruşmasına tutuklu sanıklar ile avukatlar katıldı. Mağdurların yaşının küçük olması nedeniyle duruşma gizli yapıldı.

Haberin Devamı

Duruşmada, son savunmaları istenen sanıklar, yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, daha önceki duruşmalarda verdikleri ifadeleri tekrarladı. Mahkeme, '4 kız çocuğuna defalarca cinsel istismarda bulunmak', 'Kişiyi hürriyetten yoksun kılmak' suçlamasıyla tutuklu sanıklar Zeki F’ye 31 yıl 8 ay, İsmail T’ye 26 yıl 5 ay, Hasan B’ye 20 yıl 10 ay, Barış E’ye 15 yıl 7 ay, Haşmet B.A’ya 12 yıl 11 ay, Abdülhakim E’ye 12 yıl 6 ay, Bekir Z’ye 10 yıl 5 ay, Murat A’ya 9 yıl 4.5 ay, Temel T.’ye 7 yıl 6 ay ve S.Ç’ye 5 yıl 2.5 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, hapis cezalarının yanısıra sanıkların tümüne kamu haklarından da men cezası verdi.

Kararın açıklanmasından sonra bazı sanık yakınları duruşmayı izlemek için gelen kadın örgütü temsilcilerine adliye binası içinde sözlü saldırıda bulundu. Güvenlik güçleri araya girerek olay çıkmasını engelledi.

ÜÇ DAVADAN BİRİNCİSİ TAMAMLANDI

Siirt Ağır Ceza mahkemesi, böylelikle Türkiye kamuoyunda büyük tepki çeken ve aralarında o dönem okul müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu’nun da bulunduğu ve üçe ayırdığı cinsel istismar davasının ilkini bitirdi. Tutuklu 10 sanığa ceza yağdıran mahkemenin önünde Fahrettin Kuzu ve yaşı küçük olan çocuklardan oluşan iki ayrı dosya daha bulunuyor.

Haberin Devamı

CÄ°NSEL Ä°STÄ°SMARA 3 AYRI DAVA

Siirt’te 2010 yılı Nisan ayında Gazi İlköğretim okulunda eğitim gören 2’si kız kardeş 4 kız öğrencinin durumu öğretmenlerine anlatması ile ortaya çıkan cinsel istismar olayı üzerine 39 kişi hakkında Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmış. 10-15 yıl hapis istemiyle yargılanan sanıkların dava dosyası tutuklu-tutuksuz ve firari sanık olarak 3’e ayrılmıştı. Olayın ardından emekliye ayrılarak kayıplara karışan ve daha sonra yakalanan okul müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu’nun da yargılanmasına ayrı olarak devam ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!