Bağış: "İçim sızladı"

Güncelleme Tarihi:

Bağış: İçim sızladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2012 16:21

Egemen Bağış, Sivas olayları davasının düşmesiyle ilgili olarak, "Hepiniz gibi benim de içim sızladı" dedi.

Haberin Devamı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Konrad Adenauer Vakfı Türkiye Temsilcisi Colin Dürkop'u kabulü sırasında gazetecilerin konuyla ilgili sorularına cevap verdi.

Bağış, Sivas olayları davasının düşmesiyle ilgili bir soru üzerine, "Hepiniz gibi benim de içim sızladı" dedi. Yürütmenin bir mensubu olarak yargı konusunda yorum yapmayı doğru bulmadığını söyleyen Bağış, "Ama Türkiye'nin AB standartlarında bir yargı reformuna ihtiyaç duyduğu bu 2 gün içerisinde herhalde bir kez daha anlaşılmıştır. Bu ülkede hepimizin ortak paydası AB standartlarında bir yargı olmalıdır. O yüzden çalışmalarımızı sürdürmeliyiz" şeklinde konuştu.

Bağış, Konrad Adenauer Vakfı Türkiye Temsilcisi Dürkop'un ziyaretiyle ilgili olarak da, vakfa adını veren Konrad Adenauer'in AB'nin fikir mimarlarından birisi olduğunu belirterek, vakfın 1983'ten beri Türkiye'de faaliyette bulunduğunu söyledi. Bağış, vakfın demokrasi için çalışan bir kuruluş olduğunu ifade ederek, yeni temsilci Dürkop'a görevinde başarılar diledi.

"Sayın Şener ve sayın Şık'a 'özgürlüğe hoşgeldiniz' diyorum"

Bağış, Odatv davasında yargılanan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tahliyeleriyle ilgili olarak, ise "Sayın Şener ve sayın Şık'a 'özgürlüğe hoşgeldiniz' diyorum" dedi.

Bağış, "Sayın Şener ve sayın Şık'a 'özgürlüğe hoşgeldiniz' diyorum" dedikten sonra, "Nasıl gözaltına alınmalarının hükümetimizle alakası yok idiyse, serbest bırakılmalarının da hükümetimizle bir ilişkisi yoktur" diye konuştu.

Yargının Türkiye'de bağımsız olduğunu kaydeden Bağış, "Gün geldiğinde iktidar partisine kapatma davası açacak kadar bağımsızdır. Yargının bağımsız sürecini hep beraber takip ediyoruz. Ama hiç kimsenin, ne sayın Şık'ın ne sayın Şener'in, herhangi bir vatandaşımızın, ya da dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir insanın suçsuz yere özgürlüklerinin elinden alınması bizi mutlu etmez, tam aksine mutsuz eder. Ben kendilerine de ailelerine kavuşmalarından dolayı, onların adına sevindim, hayırlı olsun diyorum" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!