2011’in en iyi oyunu hangisi

Güncelleme Tarihi:

2011’in en iyi oyunu hangisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 01:51

Dünyanın en prestijli oyun ödülü olarak kabul edilen BAFTA İngiliz Akademi Video Oyun Ödülleri’ne aday olan oyunlar çarşamba günü açıklandı. İşte yılın oyunu olmaya aday oyunların en iddialıları...

Haberin Devamı

Halk oylarıyla dağıtılan tek ödül olan Yılın En İyi Oyunu Ödülü’nde nefesler tutuldu. Adaylar arasında öne çıkan oyunlar; Call of Duty: Black Ops, Red Dead Redemption, Halo Reach, Heavy Rain, Mass Effect 2, FIFA 11 ve Super Mario Galaxy 2. Bu iddialı oyunların yanı sıra, internet üzerinden oynanan Limbo ve Dance Central da değişik kategorilerdeki adaylar arasında bulunuyor. Geçen yıl 65 bin kişinin oyuyla Call of Duty: Modern Warfare 2’nun aldığı ödül için bu sene favori olarak gösterilen Call of Duty: Black Ops, FIFA 11 ve Super Mario: Galaxy 2’yi sizler için araştırdık.

Call of Duty: Black Ops

Call of Duty serisinin yedinci, Treyarch’ın üçüncü oyunu. 9 Kasım 2010 tarihi itibariyle piyasaya sürülen oyun Microsoft Windows, Playstation 3, Xbox 360, Wii ve Nintendo DS, Playstation Portable platformlarında oynanabiliyor. Dijital olarak Steam adlı içerik sağlayıcı platformdan da yüklenebilen oyun, 1961 ile 1968 yılları arasında meydana gelen Soğuk Savaş sırasında geçiyor.

Haberin Devamı

Super Mario: Galaxy 2

Nintendo’nun Wii platformu için geliştirilen Mario’nun yeni galaktik macerası Super Mario Galaxy 2, 11 Haziran 2010 tarihinde satışa sunuldu. Yeni oyunda yıldızların gücünü kullanarak devleşmiş olan Bowser, Prenses Peach’i bir kez daha barış dolu Mushroom Kingdom’dan uzayın derinliklerine kaçırıyor. Her yaştan oyuncuya hitap eden yapısı ile oyun herkese eğlenceli bir galaksi macerası sunuyor. Super Mario Galaxy 2, yeni Mario kıyafetleri, geliştirilmiş 2 kişilik oynama modu, Kosmik Rehber özelliği ile beğeni topluyor.

FIFA 11

Bilgisayar ve konsol dünyasının en popüler futbol oyunlarından olan EA Sports imzalı Fifa serisi, 2011 versiyonuyla da beğeni topladı. Birkaç yıldır Süper Lig’i de içinde barındıran ve her sene yeni transferler ve bazı ek özelliklerle güncellenen oyun, serinin 18. oyunu. 1 Ekim tarihinde Türkiye’de satışa sunulan FIFA 11, futbol severlerin en çok tercih ettiği oyunların başında yer alıyor.

oyun dünyasından son gelişmeler

? Lenovo, özellikle bilgisayar başında fazla zaman geçiren çocuklar için büyük önem taşıyan iki farklı sistem ile gözlerimizi bilgisayar ekranının zararlı ışınlarından koruyor. Lenovo’nun tüm all-in-one (hepsi-bir-arada) modelleri ve Y560d modelinde bulunan “Göz Uzaklık / Koruma” ve “Dinamik Parlaklık Sistemi” ekrana gereğinden fazla yakınlaştığımız zaman bizi uyarıyor.? SONY’nin oyun konsolu PlayStation, cep telefonuna da sıçradı. Uzun süredir beklenen telefon, Sony Ericsson tarafından w adıyla tanıtıldı. Telefon 3 Boyutlu görüntüleri ekrana getirebiliyor ve 50 tane oyunla birlikte nisan ayında piyasaya çıkacak.? Nintendo 3D ile 2011’de tanışacağız. Gözlük olmadan 3D oyun oynama imkanı sunan Nintendo 3D oyun konsolu 26 Şubat’ta Japonya’da, diğer ülkelerde de Mart ayında piyasaya çıkacak. 232 Euro’dan satılacak konsol merakla bekleniyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!