2011’de bir milyon kaza

Güncelleme Tarihi:

2011’de bir milyon kaza
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2001 01:48

Sweroad adlı İsveçli danışmanlık kuruluşu, Dünya Bankası tarafından da desteklenen, ‘‘Türkiye Trafik Güvenliği Projesi’’ kapsamında, ‘‘Türkiye‘de trafikte mevcut durum ve 2002‘den itibaren 10 yıl süreyle trafik güvenliği alanında yapılması gerekenler’’ konulu bir rapor hazırladı.

Raporda, ‘‘Türkiye‘de karayollarında yılda 500 bin trafik kazası meydana geldiği, bu kazalarda 9 bin 500 kişinin öldüğü, 140 bin kişinin yaralandığı’’ belirtildi. On yıl sonrasınıa ilişkin tahminler de şöyle sıralandı:

‘‘2006 yılında, 824 bin trafik kazası meydana gelecek. Bu kazalarda 9 bin 125 kişi hayatını kaybedecek. 2011 yılında, 1 milyon 185 bin trafik kazası olacak. Bu kazalarda 9 bin 200 kişi hayatını kaybedecek, 193 bin kişi yaralanacak.’’

Önce bilinç

Raporu hazırlayan Sweroad yetkilileri, trafikle mücadalede istenilen sonucun alınabilmesi için, konunun hükümetlerin öncelikli hedefleri arasında yer alması gerektiğini belirttiler. Raporda, Türkiye Ulusal Trafik Güvenliği için yapılması gerekenler şöyle sıralanıyor:

Parlamento, hükümet ve idaredeki yüksek düzeydeki yetkililerin trafik güvenliği konusundaki bilinç düzeyinin ve ilgilerinin arttırılması.

Mevcut güvenlik kurullarını desteklemek için bir Trafik Güvenliği Sekreteryası kurulması.

Trafik güvenliği konusunda kapsamlı üniversite eğitiminin güçlendirilmesi.

Ülke çapında kapsamlı bir trafik güvenliği veri tabanının oluşturulması.

Uygulamalı trafik güvenliği araştırma ve geliştirme çalışmaları için ulusal bir merkez kurulması.

Okullardaki trafik güvenliği eğitiminin iyileştirilmesi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!