Okula başlama yaşı değişmiyor

Güncelleme Tarihi:

Okula başlama yaşı değişmiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2012 15:27

AK Parti Grubu, okula başlama yaşının 1 yaş geriye çekilmesini öngören yasal düzenlemeyi geri çekti. Mevcut sisteme devam edilecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Komisyonu'nda yeni Milli Eğitim yasası görüşülüyor. AK Parti 60 ayını dolduran çocukların okula başlaması teklifinde bulunmuştu.

Muhalefetin "ülke ve çocuklar hazır değil" itirazları üzerine AK Parti, eğitime başlama yaşının bir yaş geri çekilmesi teklifinden vazgeçti.

Bu durumda mevcut düzenleme devam edecek ve 72 ayını dolduran çocuklar birinci sınıfa başlayacak.

Okul yaşı bir yaş geri çekilseydi müfredat değiştirilecekti. Mevcut düzenlemenin devamı halinde okul öncesi eğitim devam edecek ve müfredat değişmeyecek.

 

DÜNKÜ KOMİSYON'DA ÇIKAN 4+4+4 KAVGASI / WEB TV

 

Haberin Devamı

4+4+4 TOPLANTISINDA "ÖLECEĞİZ, AMA SÜREYİ DÜŞÜRTMEYECEĞİZ" GERİLİMİ

Milli Eğitim Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu'nda konuşma sürelerinin 10 dakikadan 5 dakikaya düşürülmesi CHP'li milletvekillerini ayağa kaldırdı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bu faşizmdir. Öleceğiz ama bu süreyi düşürtmeyeceğiz" dedi. Komisyon Başkanı Nabi Avcı ise, "Nezaketimizi acziyet olarak görmeyin" dedi.

Toplantı, CHP'nin konuşma sürelerinin 10 dakikadan 15 dakikaya çıkartılmasını içeren önergesinin oylanması ile başladı. CHP'nin önergesi reddedilirken AK Parti milletvekilleri ise önerge verme sayısının 1'e indirilmesini, konuşmaların da 5 dakika ile sınırlandırılmasını istedi. AK Parti'nin önergeleri oylanarak kabul edilirken CHP'li milletvekilleri önce masalara vurdu, ardından kürsü önünde toplandı. CHP Milletvekili Özgür Özel, "Yine kavga etmemizi mi istiyorsunuz? Nasıl yaparsınız bunu? Yarın da 1 dakikaya indireceksiniz o zaman" diye bağırdı.

Komisyon salonuna gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Neden benimle konuşmadan bunu yaptınız?" diye tepki gösterdi. AK Parti Milletvekili Fikri Işık, "80 saattir konuşuyoruz" dedi.

CHP'li ince, Komisyon Başkanı Avcı'ya "Bu faşizm olur. Sizin gibi uygar insana yakışmıyor. Bunu 5 dakikaya indiremeyeceksiniz" diye tepki gösterdi. İnce grup başkanvekilleri ile yaptıkları toplantıda da böyle konuşulmadığını söyledi. Bu arada AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da "Komisyon başkanına müdahale edemem" yanıtı verdi.

Haberin Devamı

"ASIL FAŞİZM KÜRSÜ İŞGALİ"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da kürsü önüne gelerek CHP'li milletvekillerine tepki gösterdi. Kürsü işgali ile komisyon çalışmalarının durdurulamayacağını söyleyen Elitaş, "Asıl faşizm budur. Böyle direnilmez" diyerek Avcı'nın alınan kararlar doğrultusunda komisyon çalışmasına devam etmesini istedi.

"NEZAKETİMİZİ ACZİYET GÖRMEYİN"

CHP Grup Başkanvekili İnce, komisyon başkanı ve grup başkanvekilleriyle eski sisteme göre devam edilmesi yönünde mutabakata vardıklarını hatırlatarak "Söz hakkımızı kesemezsiniz. Bu süreyi kıstırmayız" diye bağırdı. Bunun üzerine, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İnce'yi, “Sesini yükseltme” diyerek uyardı.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş ise, "Tehdit ediyorsunuz. Komisyon tehdit edilemez" diye bağırırken, Komisyon Başkanı Nabi Avcı da ayağa kalkarak iki kez, "Nezaketimizi acziyet olarak görmeyin" diye konuştu.

"ÖLECEĞİZ AMA 5 DAKİKAYA DÜŞÜRTMEYECEĞİZ"

Avcı'nın, “Gerekirse gizli oturum yaparım” sözlerine CHP milletvekilleri, “yüreğin varsa yiğitsen yap” diye karşılık verdi.  CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bunun üzerine, "Al, al, al. Yapıyorsanız yapın o zaman. Bu yasamaya yapılmış tehdittir" diye bağırdı.

Tartışmalar sürerken CHP Grup Başkanvekili İnce, "10 dakikayı 5 dakikaya düşürtmeyeceğiz. Öleceğiz ama düşürtmeyeceğiz" dedi. CHP'li İrfan Köse de, "Eski haline dönmezseniz burada kürsünün üzerine yatacağım" dedi. AK Parti'li Işık, önergenin öngördüğü uygulamayı kabul etmeyeceklerini tekrarlayan İnce'ye, “Zorbasın sen” diye bağırdı.

Haberin Devamı

Tartışmaları sessizce bir süre izleyen komsiyon başkanı Avcı, bu arada cep telefonları ile görüntü çeken gazetecileri fark edince hepsini kapatmaları için uyardı.

Kürsü önündeki tartışma yaklaşık 15 dakika sürdükten sonra Komisyon Başkanı Avcı toplantıya ara verdi, grup başkanvekillerini görüşmeye çağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!