2007 Mevlana Yılı'na özel “elkart”

Güncelleme Tarihi:

2007 Mevlana Yılına özel “elkart”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2006 10:45

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2007 Mevlana Yılı'na özel, üzerinde Mevlana figürlerinin bulunduğu 10 yeni “elkart” hazırladı. Elkartların, koleksiyonerlerden büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, UNESCO'nun 2007'detüm üye ülkelerde Mevlana'nın anılması yönünde tavsiye kararı aldığını, Türkiye başta olmak üzere bazı ülkelerde 2007'ye özel etkinlikler yapılacağını söyledi.

Mevlana'nın yaşadığı ve eserlerini kaleme aldığı şehir olan Konya için 2007 yılının daha büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Akyürek, “Mevlana'nın 800. doğum yıldönümü olan 2007'ye hazırlık noktasında Konya'daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışıyoruz. Mevlana Yılı'nı Konya'nın tanıtımı açısından iyi bir fırsat olarak görüyoruz” dedi.

Mevlana Yılı'na özel çalışmalarından birinin de üzerlerinde Mevlana'yı çağrıştıran figürlerin yer aldığı toplu taşıma araçlarına binerken kullanılan manyetik “elkartlar” üzerine olduğunu vurgulayan Akyürek, şunları kaydetti:

“Konya Büyükşehir Belediyesinin daha önce bastırdığı üzerinde Konya manzaraları bulunan özel elkartlar, koleksiyonerlerden büyük ilgi görmüştü. Türkiye'nin birçok ilinden koleksiyonerler, daha önce bastırdığımız elkartlardan talep ediyor.

2007 yılında elkart bürolarından Mevlana konulu 10 yeni elkartın satışına başlanacak. 2007'yeözel çıkarılan 10 ayrı elkartın üzerinde, Mevlana, Mevlana Müzesi, Mevlana Kültür Merkezi, semazen resim vefigürleri yer alıyor. 100 bin adet 'öğrenci ve sivil' olarak bastırılacak olan elkartlar, 2007 yılı içinde elkart başvurusu yapan herkese verilecek.”

Akyürek, orijinal görünümleriyle dikkati çeken özel 0kartların koleksiyonerlerden yoğun ilgi görmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!