Rizeliler'den Bakan Şahin'e adına uygun hediye

Güncelleme Tarihi:

Rizelilerden Bakan Şahine adına uygun hediye
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2012 15:40

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Rize Günleri Fuarı'na katıldı. Fuarda Bakan Şahin'e 'şahin tablosu' hediye ettiler. Bakan Şahin, “Rize'nin nüfusu da 320 bin. Ancak 820 bin Rizeli'de başka illerde, başka ülkelerde yaşıyor. Bizden habersiz başka gezegenlere de gitmiş olabilirler. Arayıp bulmak gerekebilir” dedi.

Haberin Devamı

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Rize Günleri Fuarı'nın açılışına Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, eski TBMM Başkanları Mehmet Ali Şahin ve Köksal Toptan katıldı.

Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, açılışta, Rize'yi Ankara'ya taşıyan fuarın son derece önemli olduğunu belirterek, “Rize'yi sizler bizlerden iyi biliyorsunuz, neyini anlatalım ki? Denizini mi anlatalım, yeşilini mi anlatalım, balını mı anlatalım, kemençeyi, tulumunu mu anlatalım? Yetiştirdiği insanları mı anlatalım, başbakanları mı anlatalım? Ne varsa Rize'de var zaten. Neyini anlatalım? Anlatacak bir şey yok” dedi.

'BİZDEN HABERSİZ BAŞKA GEZEGENLERE DE GİTMİŞ OLABİLİRLER'

İçişleri Bakanı Şahin, Rize'yi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine bağlayacak ve 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı'nda yapılacak tünelin ihalesinin birkaç gün önce yapıldığını belirterek, ülkenin kuzeyinin güneyine bağlanacağını söyledi. Şahin, böylece Rize'nin bir kavşak noktası haline geleceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Aslen Rizeli olmadığını, ama 46 yıldan beri Rizelilerle olduğunu anlatan Şahin, 46 yıl boyunca Rizelilerden sevgi, çalışkanlık, paylaşımcılık, cömertlik, iyilik gördüğünü dile getirdi.

Türkiye'nin nüfusunun 79 milyon olduğuna, bunun 4 milyonunun yurt dışında yaşadığına işaret eden Şahin, “Rize'nin nüfusu da 320 bin. Ancak 820 bin Rizeli'de başka illerde, başka ülkelerde yaşıyor. Bizden habersiz başka gezegenlere de gitmiş olabilirler. Arayıp bulmak gerekebilir” dedi.

'RİZE SADECE ÇAYIN BAŞKENTİ DEĞİL'

Eski TBMM Başkanı Şahin, Rize'nin sadece çayın değil, bürokrasinin de başkenti olduğunu belirterek, Rize'nin Meclis Başkanı ve Başbakan çıkardığını söyledi. Şahin, aslen Karabüklü olmasına rağmen kendisini biraz da Rizeli olarak hissettiğini de ifade etti.

Eski TBMM Başkanı Toptan da çayın başkenti Rize'yi Ankaralılarla buluşturan fuarın her sene daha çok ilgi çektiğini dile getirdi ve fuar sayesinde Rize'nin tüm güzelliklerinin Başkente taşındığını vurguladı.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından tulum dinletisi, “atma türkü”, halk oyunları ve tiyatro gösterisi yapıldı.

Daha sonra, Bakanlar Şahin ile Çelik'e atmaca tabloları hediye edildi. Kendisine hediye edilecek tablonun bir süre sahneye getirilememesi üzerine Çelik, “Ben zaten Rize'den geliyorum. Vermeseniz de olur” dedi.

Açılışın ardından Bakanlar ve diğer ilgililer, fuar kapsamında açılan stantları gezdi. Bakan Çelik, Rize Valiliğinin standında vatandaşlarla birlikte bir süre horon oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!