Otel sahibine kalaşnikovla infaz

Güncelleme Tarihi:

Otel sahibine kalaşnikovla infaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2012 15:16

İstanbul Tuzla’da sahibi olduğu Grand Sidoma Oteli’nde uzun namlulu silahlı saldırıya uğrayan işadamı Nizamettin Aytemiz (67) dün toprağa verildi. 1 Mart akşamı saat 19.00 sularında yaşanan olayda kalaşnikof marka silah kullanıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Saldırıda, başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden vurulan Aytemiz’in dün toprağa verildiği öğrenildi. Rize Ardeşenli Aytemiz, daha önce de Ardeşen’de silahlı saldırıya uğramıştı.

Saldırganın kaçarken, otel bahçesindeki havuza attığı belirtilen kalaşnikof marka tüfek incelenmek üzere kriminal polis laboratuvarına gönderildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada "Laz Nizam" lakabı ile anılan Nizamettin Aytemiz'in 2 arkadaşı ile birlikte 14 Ekim

/images/100/0x0/55ea734ff018fbb8f880c2b0
2010'da Rize'nin Ardeşen ilçesinde silahlı saldırıya uğradığını tespit etti. Bu saldırı sırasında bir kurşunun Nizamettin Aytemiz'in yanağını sıyırdığı işadamının ölümden döndüğü belirlendi.

Haberin Devamı

Otel işletiyordu

Hurriyet.com.tr’ye konuşan Nizamettin Aytemiz’in otel çalışanlarından biri, Aytemiz’in 4 çocuğunun olduğu bilgisini verdi. Aynı kaynak, Aytemiz’in petrol istasyonunun bir süre önce kiraya verdiğini 106 odalı da olduğunu Grand Sidoma Oteli’nin ise 6 yıl önce işletmeye açıldığı bilgisini verdi.

İKİNCİ SALDIRIDA SAĞ KURTULAMADI/ FOTO HABER

Bir roman gibidir Koca Çınar...

Nizametin Aytemiz’in kişisel web sitesi ise renkli bir yaşamının olduğunu gösteriyor.

Aytemiz kendisi ile ilgili verdiği bilgide “Bir roman gibidir Koca Çınar Nizamettin Aytemiz’in yaşadıkları” ifadesine yer veriyor. Kendisinden öğrenilecek çok şey olduğunu kaydedenAytemiz, çocuk denecek yaşta Rize’den İstanbul’a geldiği bilgisini paylaşıyor.

Kendisi için “Uzun seneler mücadele etmiş ve bu memlekete hizmet etmiş bir Karadeniz çocuğudur o” ifadesi kullanan Aytemiz, devamında şu bilgiyi paylaşıyor: Şimdilerde 70’ lerinde olan Koca Çınar halen çalışmaya devam etmektedir. Birçok insana ekmek kapısı açmıştır.

Nizamettin Aytemiz senelerce ticaretle uğraşmış restoran işletmeciliğinden, müteahhitliğe, gemi armatörlüğünden, turizme kadar ticaret in her türlüsünü başarı ile icra etmiştir.”

Haberin Devamı

Bir dönem Anavatan Partisi Pendik ilçe Başkanlığı da yapan Aytemiz, çocuklarından birinin profesör olduğu bilgisini veriyor. Aytemiz, web sitesinde Tuzla’daki otel yatırımının yanı sıra benzer bir yatırımı da Rize Ardeşen’de hayata geçirmek istediği bilgisini veriyor.

 dgokce@hurriyet.com.tr

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!