İstanbul'da patlama: 16 yaralı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda patlama: 16 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2012 09:05

Sütlüce'de saat 09.00 sıralarında MÜSİAD binası önünde bir çevik kuvvet midibüsünün geçişi sırasında patlama oldu. Patlama nedeniyle 15'i polis 16 kişi yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, motosiklet üzerine konulan bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığını söyledi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise ağır yaralı olmadığını araştırmanın sürdüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Sütlüce'deki AK Parti İl Binası'nın yakınında çevik kuvvet midibüsünün geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamaya bir motosiklete bırakılan bombanın neden olduğu belirtiliyor. Patlamada motosikletin yanına bırakıldığı araç ile polis midibüsünde hasar meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre aralarında polislerin de olduğu 16 kişi hafif yaralandı. Patlamada motosikletin bırakıldığı yolun kenarındaki inşaatta çalışan işçilerinde yaralandığı ifade ediliyor. Yaralılar ambulansla çevre hastanelere kaldırıldı.

 

OLAY YERİNDEN İLK KARELER 

 

"O MOTOSİKLETİN YERİNİ DEĞİŞTİRDİK"

Patlamanın olduğu noktada bulunan otel inşaatında çalışan 41 yaşındaki Mehmet Demir yaralı olarak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine getirildi. Eniştesi Mehmet Demir’le birlikte o dehşet anlarını yaşayan ve 'Beni patlamadan kapının arkasında olmam kurtardı' diyen Kadir Çankaya da hastaneye geldi. Şiddetli patlamanın etkisiyle duymakta zorluk çeken Çankaya, "Yol kenarında sabah işimizi engelleyen park halinde bir motosiklet gördük. Motosikleti kapıyı kapatmasın diye arka tarafa çektik" dedi. Çankaya, motosikletin arkasında gazeteye sarılmış halde bir paket olduğunu da belirtti. Çankaya, sıradan ve ucuz görünümlü motorsikletin önünde de bayraklar olduğunu söyledi. Çankaya, bayrakların altında da 'Rusya' yazdığını hatırladığını ifade etti. Motosikletin büyük bir gürültüyle iki metre ötelerinde patladığını anlatan genç işçi, eniştesinin yaralandığını kendisinin kapı arkasında olması nedeniyle patlamadan mucize eseri yara almadan kurtulduğunu söyledi. 

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

İKİNCİ PATLAMA İHTİMALİNE KARŞI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Olayda yaralananların Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmasının ardından ikinci bir patlama ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. 

MÜSİAD'DAN PATLAMA AÇIKLAMASI

İÇİŞLERİ BAKANI: 10 POLİS MEMURUMUZ YARALI

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Beyoğlu'nda meydana gelen patlamanın uzaktan kumandalı düzenekle gerçekleştirildiğini, 10 polis memurunun yaralandığını belirterek, “Ağır yaralı yok içlerinde” dedi.

Haberin Devamı

Şahin, depremzedelerle bir araya gelmek üzere gittiği Van'da, havalimanında İstanbul'daki patlamaya ilişkin soruları yanıtladı. Patlamanın uzaktan kumandalı düzenekle gerçekleştiğini ifade eden Şahin, “15'i polis 16 kişi yaralı. Ağır yaralı olan yok içlerinde. Olayın soruşturması devam ediyor” dedi.

Bir basın mensubunun “Bombanın türü belli mi?” sorusuna da Şahin, “Araştırma devam ediyor” yanıtını verdi.

BAKAN ŞAHİN'İN AÇIKLAMALARI / WEB TV

'BOMBA UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILMIŞ'

 

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın patlamayla ilgili olay yerinde incelemelerde bulundu. İncelemesinin öncesi ve sonrasında açıklama yapan Çapkın, "21 polisimizin içinden bulunduğu Çevik Kuvvet’in görev aracı geçerken uzaktan kumandayla patlatılmış görünüyor. Plastik patlayıcı kullanılmış. 10 kişi hafif yaralı, ağır yaralımız yok" dedi.

İŞTE ÇAPKIN'IN AÇIKLAMALARI / WEB TV

Çapkın, patlamanın Etiler’de meydana gelen patlamayla benzerlik taşıdığının sorulması üzerine "Motosiklet kullanılmış gözüküyor. Motorsikletin üzerine konulmuş gözüküyor . Şimdilik bilgiler bunlar" dedi. Çapkın patlama sırasında motorsikletin seyir halinde olduğunu da söyledi.

Haberin Devamı

VALİ MUTLU: PLASTİK PATLAYICI KULLANILMIŞ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sütlüce'deki patlamayla ilgili açıklama yaptı. Mutlu, "Plastik patlayıcı kullanılmış. Motosikletteki patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatılmış" dedi. Mutlu, yaralıların durumunun hafif olduğunu belirtti.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Sütlüce'deki bombalı saldırıda yaralanan polislerden Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görenleri ziyaret etti. Çapkın ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Yaralı sayısı 16. Hepsinin durumu iyi" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, bombanın plastik patlayıcı olduğunu ve uzaktan kumanda ile patlatıldığını ifade ederek,"Yol kenarına bırakılmış bir motosiklette düzeneği kurulmuş bombanın uzaktan patlatılması sonucu bir saldırı vuku buldu. Bu saldırıda 10 polis memurumuz hafif şekilde yaralandı. Bunlardan 3 tanesi hastaneye sevk edilirken, diğerleri ayakta tedavileri yapılıyor. Yapanlarla ilgili şuanda elimizde net bilgi yok bunu araştıracağız. Uzaktan kumandalı bir patlayıcının motosiklete yerleştirilmesi suretiyle özellikle ekip otosunun oradan geçişine yönelik bir hedefin gözetildiği anlaşılıyor. Hamd olsun hafif yaralarla atlatılmıştır. Ağır bir vaka yok" dedi.

Uzun süredir böyle bir saldırı olmadığının hatırlatılması üzerine Mutlu, İstanbul'un güvenli bir şehir olduğunu, bu tür saldırıların İstanbul'un güvenliğini bozmayacağını vurguladı. Mutlu, bunun faillerini de yakalayacaklarını ifade etti. "PKK'ya dair bir iz var mı?" şeklindeki soruya ise Mutlu, "Şuanda net bir şey söylemem mümkün değil. Tespit etmeye çalışacağız. Patlayıcı plastik patlayıcı. Yaralılar hafif. Bu ekip her zaman görevi başında olan ekipler" diye konuştu.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN SALDIRIYI KINADI

Başbakan Erdoğan, Sütlüce'deki saldırıyı kınadı. Başbakan, ''Hiç kimsenin Türkiye'nin bu kutlu ve istikrarlı yürüyüşünü bozmaya gücü yetmeyecektir. Tüm güvenlik birimlerimizin koordinasyonuyla terörün her geçen gün kan kaybedeceğine inanıyorum. Milletimize ve emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun diliyorum'' dedi.

VALİ MUTLU'NUN AÇIKLAMALARI / WEB TV

PATLAMA SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV 

GÖRGÜ TANIKLARI OLAY ANINI ANLATTI / WEB TV

DHA MUHABİRİ OLAY YERİNDEN BİLDİRDİ / WEB TV 

YAŞADIĞI KORKUYU ANLATTI / WEB TV 

MÜSİAD BAŞKANI PATLAMA ANINI ANLATTI / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!