2002 sonunda SSK kuyruğunda 1 kişi kalırsa koltukta oturmam

Güncelleme Tarihi:

2002 sonunda SSK kuyruğunda 1 kişi kalırsa koltukta oturmam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2002 01:39

Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, dün SSK Beşiktaş Misafirhanesi'ndeki basın toplantısında, bakanlığının 2001 yılında yaptıklarını ve 2002 hedeflerini anlattı.

Okuyan, 2002 yılında tüm hastaneleri ‘kaliteli ve sağlıklı hizmet yarışı’na davet etti. Birbirine çelme takmak yerine, yarışarak daha güzele ulaşacaklarını belirten Okuyan, ‘‘232 özel, 43 üniversite, 718 Sağlık Bakanlığı hastanesi ve 9 yabancı hastane olmak üzere toplam 1212 hastaneyi yarışa davet ediyorum. 2002'de ipi göğüsleyen yine SSK olacak’’ dedi.

Okuyan, 2002 yılı sonunda, SSK hastanelerinde kuyrukta bekleyen 1 kişi kalmayacağını belirterek, ‘‘Kalırsa, bakan olarak, koltuğumda oturmak benim için onursuzluk’’ dedi. SSK'nın 52 bin 860 çalışanıyla 36 milyon kişiye sağlık hizmeti götürdüğünü belirten Okuyan, ‘‘İnanılmaz bir mucizeyi gerçekleştirdik’’ diye konuştu.

TELEFONUM DİNLENDİ

Telefonunun parazitlenmesi üzerine dinlendiğinden şüphelenen Okuyan, konunun bir gazetede haber olmasından sonra İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in kendisini aradığını söyledi. Yücelen'in konuyla ilgili araştırma yapacağını belirten Okuyan, şunları anlattı:

‘‘Türkiye'de telefon dinlenmesi artık olağan hale geldi. Habere konu olan telefon görüşmesi normal değildi, çok cızırtı vardı. İsteyen, her türlü telefonumu dinleyebilir. Sanırım, bu konuda çok meraklı olanlar var. Ama konuşma sırasında uygun olmayan sözler duyarlarsa, dinleyen için üzülürüm.’’

DURMUŞ POLEMİĞİ

Okuyan,
Sağlık Bakanı Osman Durmuş'la son günlerde tırmanan anlaşmazlıklarına yönelik soru üzerine ‘‘Bu yeni değil ki. 30 aydır Sayın Sağlık Bakanı, bizle ilgili polemik yaratıyor. En az 100 kez enteresan eleştiriler yaptı’’ dedi. Kendisinin Durmuş'la bir problemi olmadığını belirten Okuyan, ‘‘Onun bir problemi varsa, bunu ona sorun. SSK hizmetlerinin daha kaliteli hale gelmesiyle, kendi başarısını veya başarısızlığını duygusal olarak değerlendiriyor olabilir.’’


Çok iddialı 2002 hedefleri


Hiçbir SSK hastanesi ve dispanserinde kuyruklarda bekleyen hasta kalmayacak.

ISO 9002 toplam kalite belgesi alan hastane sayısı 40'ı aşacak. Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı İl Müdürlükleri, Bağ-Kur ve Türkiye İşçi Kurumu'na ait müdürlükler 40 ilde ISO 9002 belgesi alacak.

İş Güvenliği Yasa Tasarısı yasalaşacak. 1475 ve çeşitli sektörlere ait yasalar, AB standartlarında, çağdaş hale getirilecek.

Tarım ve orman kesimi çalışanları 1475 sayılı yasaya dahil edilecek.

Çocuk işçiliği önleme ve kaçak işçi çalıştırılmamasına yönelik düzenlemeler yapılacak.

Meslek Standartları Kanunu çıkarılacak.

AB'ye uyum çalışmaları büyük ölçüde bitirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!