28 Şubat'ın tanklarını Sultanbeyli'de yürüttüler

Güncelleme Tarihi:

28 Şubatın tanklarını Sultanbeylide yürüttüler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2012 15:57

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) İstanbul Şubesi üyesi bir grup, Sultanbeyli'de 28 Şubat'ı, 15. yılında maket tankla yaptıkları eylemle protesto etti.

Haberin Devamı

Fatih Meydanı'nda toplanan grup, “28 Şubat ayıbının 15. yılı. 1000 yıl utanın” yazılı pankart açarak, üzerinde “Balans ayarı” yazılı ve 28 Şubat 1997 yılındaki gazete kupürlerinin yapıştırıldığı maket tankın temsili olarak kışladan çıkışını canlandırdı. Tanka karşı duran halk “Tarih sizi affetmeyecek”, “Halkın vicdanı sizi mahkum edecek” şeklinde sloganlar atarak, tankı geri çevirdi.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi adına basın açıklaması yapan Arife Gökkaya, Muammer Aksoy'un öldürülmesi ile başlayan bir dizi faili meçhul cinayetler zincirinin, Sivas, Başbağlar ve Gazi Mahallesi olayları gibi çok sayıda masum insanın ölümüyle veya mağduriyetiyle sonuçlanan her yönüyle provokatif amaç taşıdığının aşikar olduğu öne sürülen olayların, Türkiye'yi bilinçli bir şekilde 28 Şubat sürecine götürdüğünü savundu.

28 ŞUBAT PROTESTOLARINDAN FOTOĞRAFLAR

Gökkaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İslami dünya görüşüne sahip insanlara dönük yapıldığı açıkça ilan edilen bu askeri muhtıra ve sonrası gelişmelerle mağdur edilmiş milyonlarca insanın yaşadığı söz konusu sürece, Batı, Avrupa ülkeleri, insan hakları kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları gerekli tepkiyi göstermemiştir. MAZLUMDER olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olmanın gereğini yerine getirmesini, 28 Şubat'ın getirdikleri ve götürdükleriyle bütün sorumluların yargılanmasını, oluşan her türlü hak kaybının tazmin edilmesini, o dönemde konulan yasa, kanun hükmünde kararname ve diğer düzenleyici işlemlerin insan hakları ışığında yeniden ele alınmasını, yapılan ideolojik ceza yargılamalarının yenilenmesini zaruri gördüğümüzü ifade ederiz.”

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

TAKSİM'DE DE PROTESTO VARDI

Saadet Partililer 28 Şubat’ın 15’inci yıldönümünde Taksim Meydanı’nda toplanarak, protesto eylemi yaptı. Refah Partisi başta olmak üzere Milli Selamet Partisi, Milli Nizam Partisi, Fazilet Partisi gibi Milli Görüş’ün ve kapatılan diğer partilerinin bayrağını taşıyan yaklaşık 250 kişilik grup, "Mücahit Erbakan" sloganları attı.

Haberin Devamı

DEMOKRASİMİZE DARBE VURDULAR

Haberin Devamı

Gruptan bazı kişilerin Refah Partisi delege kartlarıyla geldiği eylemde grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, millet iradesine son müdahalenin üzerinden 15 yılın geçtiğini kaydederek, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı hükümeti olan 54’üncü Hükümet’e karşı yürütülen dış destekli çirkin kampanyalar, bu milletin tarihine kara bir leke olarak eklenmiştir. Milletimizin hür iradesiyle, 1995 seçimlerinde Türkiye’nin birinci partisi olmuş bir partiye, Refah Partisi’ne yapılanlar, o zamana kadar demokrasi havariliği yapanların gerçek yüzlerini ortaya çıkardı. Kendilerini milli iradenin üzerinde görenler aynı 27 Mayıs 1960’ta,12 Mart 1971’de,12 Eylül 1980’de olduğu gibi 28 Şubat 1997’de de sahneye çıktılar ve demokrasimize büyük darbe vurdular" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!