Madrid’de ‘Hicaz’ zamanı

Güncelleme Tarihi:

Madrid’de ‘Hicaz’ zamanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2012 00:00

Haberin Devamı

İLK gösterimi 48. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde yapılan ‘Hicaz’, 2012 Uluslararsı Madrid Film Festivali’nde ‘En iyi yabancı film’ de dahil olmak üzere tam 4 dalda aday gösterildi. Dikkatleri üzerine çeken Fransız oyuncu Clarrise Gorokhoff ‘İngilizce dışında bir dilde en iyi kadın oyuncu’ ve ‘İngilizce dışında bir dilde en iyi yardımcı kadın oyuncu’ olmak üzere 2 dalda birden yarışacak. Usta müzisyen Erkan Oğur’un bestelediği özgün film müziği ile ‘Hicaz’, ‘En iyi film müziği’ dalında da yarışacak.
Film, ruhu ya da bedeni modern çağın hastalıklarına kapılmış karakterler üzerine kurulu. Arapçada engel ya da bariyer anlamına gelen hicaz, filmde de toplumsal ve içsel engelleri temsil ediyor. Hicaz’ın senaryo ve yönetmenliğinin yanında kurgu ve montajını da Erdal Rahmi Hanay yaptı. Filmde Nilüfer Saltık, Memet Işık, Clarisse Gorokhoff, Hakan Bozkan, Erol Özdek, Ali Obalı ve İdil Duru Gök rol alıyor. Festival 6-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Van evleri nasıl iyileştirilir

Haberin Devamı

YILDIZ Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ‘Hasarlı Yapılarda İyileştirme’ dersi kapsamında, Van depremi sonucu hasar gören yapıları iyileştirme projesini sürdüren öğrencilerin çalışmaları ‘Doğu Anadolu Köy Evlerinin Rehabilitasyonu Atölyesi Van Örneği Proje Sergisi’ adlı sergisiyle bugün sanatseverlerin ziyaretine açılıyor. Dr. Ali Rıza Parsa’nın çektiği fotoğraflar Yıldız Kampusu Mimarlık Fakültesi Prof. Alpay Aşkun Salonu’nda saat 14.00’te Münir Karaoğlu’nun yapacağı açılış konuşmasının ardından, sanatseverler tarafından izlenebilecek. Sergi, 27 Mart tarihine kadar görülebilecek.

Bir İtalyan müziği akşamı

RÖNESANS ve barok çağ repertuvarı üzerine uzmanlaşan İngiliz müzik topluluğu Florilegium, 29 Şubat’ta İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’nde bir konser verecek. 21 yıl önce kurulan topluluğun yönetmenliğini İngiliz Kraliyet Müzik Koleji Tarihi Müzik İcrası Bölümü Başkanı flütçü Ashley Solomon yapıyor. Florilegium beşlisi ‘İtalya’dan Barok Müzik’ başlıklı konserde Scarlatti, Frescobaldi, Pasquini, Sarri, Vivaldi, Corelli, Pergolesi, Gabrieli’nin eserlerini seslendirecek. Albert Long Hall’daki konser saat 19.30’da başlıyor.

On iki sene sonra ‘Nefes’

Haberin Devamı

RESSAM Burhan Yıldırım’ın son çalışmalarına yer veren ‘Nefes” sergisi yarın saat 18.00’de gerçekleştirilecek davetle Karşı Sanat’ta sanatseverlerin ziyaretine açılıyor. 12 senedir eserlerini sergilemeyen sanatçının bu 26’ncı kişisel sergisi, ölüm teması üzerine kurguladığı resimlerinden oluşuyor. Sergi, 14 Mart tarihine kadar Karşı Sanat’ta izlenebilir. Tel: (212) 245 71 53.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!