2000'in sürprizi tornet

Güncelleme Tarihi:

2000in sürprizi tornet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Businessweek Dergisi 2000 yılının en iyi ürünlerini seçti. Bilişim teknolojisinin alabildiğine etkili olduğu 2000 yılında bazı nostaljik ürünlerin hala tüketicilerin gözdesi olması dikkat çekti.

Türkiye'de ‘‘tornet’’, Avrupa'da ‘‘scooter’’, ABD'de ise ‘‘razor’’olarak ünlenen basit ve sevimli alet, teknoloji harikalarının arasında kendine yer bularak sürpriz yaptı.

Elektronik doktor

Health Buddy, yani ‘‘Sağlık Dostu’’, elektronik bir doktor. Health Buddy hastanın doktor tarafından uzaktan kontrolünü sağlıyor. Hastaya cihazın ekranından mesajlar gönderen ve hatırlatmalar yapan sağlık görevlisine hasta aynı cihazdaki tuşların yardımıyla ‘‘Evet’’, ‘‘Hayır’’ ve ‘‘Henüz değil’’ gibi cevaplar yollayabiliyor.

Tek rakibi Harley

Temiz ve ekonomik ulaşım sağlayan Velocifero 2000 yılının en çok sevilen ürünleri arasında yer aldı. Beş beygirlik küçük motoru ile kilometrede 50 miligram benzin yakan Velocifero, sevimli hatları ile tüketicilerin kalbinde taht kurdu. ‘‘Tek rakibi Harley Davidson’’ diye anılan Velocifero'nun bir başka avantajı da, sadece 3 bin 150 dolara (yaklaşık 2 milyar 150 milyon TL) satılması.

Tornete iade-i itibar

Bizler onu ‘‘tornet’’ veya ‘‘patinaj’’ olarak tanıyıp sevdik. Çocukluğumuzun en gözde oyuncağı, geçen yıl Avrupa'da ‘‘scooter’’, ABD'de ise ‘‘razor’’ adıyla yeniden üne kavuştu. Büyük kentlerde yok satan bu sevimli ve basit alet, teknoloji harikalarının arasında kendine yer bulmayı başardı. Sağlam yapısı ve çekici dizaynıyla dikkat çeken ‘‘tornet’’ 99 dolar ila 149 dolar arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Mucize ilaç Visudyne

Çok basit bir ilaç ve yine basit bir lazer tedavisiyle ‘‘yaşlılık körlüğünün önüne geçmek mümkün. Visudyne, yaşlılıkla birlikte gelen ve körlükle sonuçlanan hastalığa karşı en etkili ilaç olarak kabul ediliyor.

Vejetaryen Dilbert

Modern ofis ortamlarının 1 numaralı çizgi roman kahramanı Dilbert'in çizeri Scott Adams'ın tanıttığı hazır yiyecek Dilberito 2000'nin en iyi ürünleri arasında yer aldı. Dilberito, 23 çeşit mineralle desteklenmiş vejetaryenlere özel bir burrito. Paketi 2.70 dolara satılan Dilberito çok ama çok sevildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!