84. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

84. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2012 07:01

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri kabul edilen Oscarlar, Los Angeles'taki Kodak Tiyatrosu’nda Billy Crystal'in sunuculuğunu yaptığı törenle sahiplerini buldu. The Artist” filmi, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini aldı.

Haberin Devamı

84. Oscar Ödülleri'nin dağıtıldığı gecede,  11 Dalda aday gösterilen film ‘Hugo’ beş ödül alırken, 10 dalda aday gösterilen ‘The Artist’ En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu başta olmak üzere beş ödül alarak törene damgasını vurdu.

OSCAR SAHNESİNDE BUNLAR YAŞANDI / Foto Galeri

"SAHNEDE FRANSIZCA KONUŞULACAK"

‘En İyi Erkek Oyuncu’ adayları arasında yer alan George Clooney, kırmızı halıda verdiği bir röportajda “En İyi Erkek Oyuncu ödülü açıklandıktan sonra sahnede Fransızca konuşulacak” diyerek ödülü Jean Dujardin’in alacağı sinyalini verdi.

KIRMIZI HALI YİNE BÜYÜLEDİ

/images/100/0x0/55ea4736f018fbb8f8759b80


Dünyaca ünlü yıldızlar her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Kırmızı Halı’da göz kamaştırdı. İşte Penelope Cruz'dan Gwyneth Paltrow'a, Milla Jovovich'den, Meryl Streep'e kadar pek çok yıldız kırımız halıda gazetecilere poz verdi. Gecenin ardından ise akıllarda kalan Gwyneth Paltrow'un Tom Ford ve Angelina Jolie'nin Versace imzalı elbiseleri oldu.

İŞTE KIRMIZI HALIDA YILDIZLARIN ŞIKLIK YARIŞI/ Foto Galeri

Haberin Devamı

HER ŞEY DEKOLTEYİ GÖSTEREBİLMEK İÇİN

 

Dünyaca ünlü güzel oyuncu Angelina Jolie, her yıl olduğu gibi bu yılda kırmızı halı törenlerinin merakla beklenen isimlerinden oldu.

Kırmızı halıda en son görünen isimlerden olan Jolie, geceye Versace imzalı siyah bir elbise ile katıldı. Yine sade ve şık bir elbise tercih eden güzel oyuncu, dekoltesini gösterebilmek için tören boyunca elinden geleni yaptı.

Gece boyunca bir bacağını elbisesinin yırmacından çıkartan Jolie, bir elini belinden diğer eli ise sevgili Brad Pitt’ten alamadı.

 ANGELINA JOLIE VE DEKOLTESİ / Foto Galeri

STREEP, ÜÇÜNCÜ KEZ OSCAR ALDI

“Demir Leydi” adlı filmde İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher'i canlandıran Meryl Streep, üçüncü kez En İyi Kadın Oyuncu seçildi. 62 yaşındaki oyuncu, 17 kez Oscar'a aday gösterilerek ulaşılması zor bir rekora imza atmıştı.

Haberin Devamı

EN İYİ İKİNCİ SESSİZ FİLM

10 dalda aday gösterilen siyah-beyaz film, 5 dalda Oscar kazandı ve 'En İyi Film Ödülü'ne layık görülen ikinci sessiz film oldu. 1929'da yapılan ilk Oscar Ödül Töreni'nde “Wings” adlı sessiz film, En İyi Film seçilmişti.

Filmin Altın Tasma ödüllü dört ayaklı oyuncusu Uggie, En İyi Film ödülünü almak için yönetmen Michel Hazanavicius ile sahneye çıktı ve büyük alkış aldı.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü “Duyguların Rengi” adlı filmdeki performansıyla Octavia Spencer'a, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü ise “Beginners” filmindeki rolüyle Christopher Plummer'a verildi.

EN İYİ YABANCI FİLM ÖDÜLÜ İRAN'A

En İyi Yabancı Filmi Ödülü'ne ise İran'dan “A Separation” filmi layık görüldü. Filmin yönetmeni ve yapımcısı Asghar Farhadi, ödül töreninde yaptığı konuşmada “Bugün bizi dünyanın dört bir yanında milyonlarca İranlı seyrediyor. Eminim hepsi çok mutlular. İran haklı mutlu çünkü siyasetçilerin savaş, tehdit ve saldırıdan söz ettiği bir dönemde ülkelerinin ismi, siyasetin tozu altında saklanan zengin, köklü bir tarihe sahip ve muhteşem kültürü ile anılıyor” dedi.

Haberin Devamı

En İyi Orijinal Senaryo Ödülünü “Paris'te Geceyarısı” filmi ile Woody Allen, En İyi Uyarlama Senaryo Ödülünü ise “Senden Bana Kalan” filmi ile Alexander Payne kazandı.

İRAN'IN İSRAİL'E KARŞI ZAFERİ

"A Seperation" filmiyle en iyi yabancı film Oscarı'nı alan İran, ödülü İsrail'e karşı zafer olarak nitelendirdi.

İran devlet televizyonu, aynı dalda aday olan İsrail filmi "Footnote"u geride bırakmayı başararak, İsrail'e karşı zafer kazanıldığı yorumunu yaptı.

Televizyonun yorumunda "A Seperation"ın geçen yıl İran'da da pek çok ödüle layık görüldüğü vurgulandı.

Asgar Ferhadi'nin yazıp yönettiği film, Batı'nın standartlarına uyum sağlayarak hem bireysel hem de kültürel bir yabancılaşma içinde olan, bir kız çocuğu ve yaşlı ebeveyniyle ilgili ailevi sorunlarla baş etmeye çalışan, boşanmak isteyen Tahranlı orta sınıf genç bir çifti konu alıyor.

Haberin Devamı

PAKİSTAN'IN OSCAR SEVİNCİ

Pakistanlı kadın yönetmen Şermin Obaid, 84. Oscar ödül töreninde kadına şiddeti konu alan Saving Face (Yüzü Korumak) isimli filmiyle en iyi kısa metrajlı belgesel dalında Oscar ödülü kazandı.

Obaid'in, Pakistan'da namussuzluk ve erkeğe sadakatsizlik suçlamasıyla eşleri tarafından yüzlerine asit dökülen kadınları konu alan Saving Face filmi, ülkenin Oscar ödülü kazanan ilk filmi oldu. Ödül töreninde konuşan Obaid, ödülünü “kahramanlar” olarak nitelendirdiği ülkesindeki tüm kadınlar adına aldığını söyledi.

Dünyanın dört bir yanında yüz milyonlarca kişinin televizyondan canlı olarak izlediği törende Pakistan'ın Oscar ödülüne layık görülmesi, ülkedeki sanat çevrelerinde büyük sevinçle karşılandı.

84. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu


İşte ödül alan tüm isimler:

Haberin Devamı

En İyi Film: The Artist
En İyi Yönetmen: Michel Hazanavicius / The Artist
En İyi Kadın Oyuncu: Meryl Streep / The Iron Lady
En İyi Erkek Oyuncu: Jean Dujardin / The Artist
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Octavia Spencer  / The Help
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christopher Plummer  / Beginners
En İyi Yabancı Film: A Separation / İran
En İyi Görüntü Yönetmeni: Robert Richardson / Hugo
En İyi Sanat Yönetmeni: Dante Ferretti, Francesca Lo Schiavo / Hugo
En İyi Kostüm Tasarımı: Mark Bridges / The Artist
En İyi Makyaj: Mark Coulier / The Iron Lady
En İyi Kurgu: Angus Wall, Kirk Baxter / The Girl with the Dragon Tattoo
En İyi Ses Kurgusu: Philip Stockton ve Eugene Gearty / Hugo
En İyi Belgesel: Undefeated
En İyi Animasyon: Gore Verbinski / Rango
En İyi Görsel Efekt: Hugo
En İyi Orijinal Müzik: Ludovic Bource / The Artist
En İyi Şarkı: Bret McKenzie / The Muppets
En İyi Uyarlama Senaryo: Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash / The Descendants
En İyi Orijinal Senaryo: Woody Allen  / Midnight in Paris
En iyi Kısa Film: Terry George / The Shore
En İyi Kısa Belgesel: Daniel Junge / Saving Face
En İyi Kısa Animasyon: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

OSCAR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!