Hocalı katliamına dev protesto

Güncelleme Tarihi:

Hocalı katliamına dev protesto
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2012 15:03

Ermenistan yönetimine bağlı silahlı grupların Dağlık Karabağ Bölgesindeki Hocalı Kasabası'nda yüzlerce Azerbaycan vatandaşını katletmesinin yirminci yıldönümünde Taksim Meydanı'nda kitlesel bir protesto gösterisi yapılıyor.

Haberin Devamı

Çeşitli Sivil Toplum örgütleri ve bazı siyasi partilerin destek verdiği gösteriye binlerce kişi katılıyor. Türk ve Azeri Bayrakları taşıyan kalabalık sık sık, " Tek Millet iki devlet Hocalı'ya adalet "sloganları atıyor. Türkiye ve Azerbaycan Milli Marşlarını ardı ardına söyleyen kalabalık, katliam kurbanları için de saygı duruşunda bulundu. 'Çırpınırdı Karadeniz' şarkısını söyleyen kalabalığın protesto gösterisi devam ediyor.

İÇİŞLERİ BAKANI: "UTANILACAK BİR TARİHİMİZ YOK"

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türk milletinin yeryüzünde barışın, sevginin ve insani değerlerin sadece sigortası olduğunu söyledi.

Şahin, Taksim Meydanı'nda Hocalı Katliamını protesto etmek amacıyla düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk milletinin inancıyla, kültürüyle ve örfüyle her zaman zulmün karşısında, mazlumun yanında olan bir millet olduğunu belirterek, Türk milletinin insanlığa ders vermiş bir millet olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

“Türk milleti olarak, ne Kazakistan'da, ne Azerbaycan'da, ne Türkiye'de, ne Balkanlar'da, dünyanın hiçbir yerinde insanlık adına utanılacak bir tarihimiz, bir geçmişimiz yoktur” diyen Bakan Şahin, yeryüzünde insanlık için adaletin temsilcisi olması bakımından Türk milletinin her zaman gücünü koruduğunu, güçlü olduğunu, en büyük gücünün birlik ve beraberlik olduğunu kaydetti.

Tür milletinin gönlünün, kalbinin sevgiyle dolu olduğunu dile getiren Bakan Şahin, “Cephedeki düşmanına su ikram etme erdemine gösteren sadece Türk askeri ve milletidir. Türk milletinin yüreği ve gönlü sevgi doludur, ama yüreği bir olan Türk milletinin aynı zamanda gerektiğinde yumruğu da birdir. Yeryüzünde herhangi bir zulüm, herhangi bir haksızlık Türk milletine yapılmış gibidir. Afrika'da, Asya'da, Balkanlar'da da olsa bu Türk milletini ilgilendirir. Çünkü biz sadece kendimiz için değil, yeryüzündeki tüm canlılar ve tüm insanlık için çalışan, onları seven ve kabul eden milletiz. İnancımız, kültürümüz, yolumuz, aşkımız ve sevdamız bir. Azerbaycan'da akıtılan kan bizim kanımızdır” şeklinde konuştu.

DEV PROTESTODAN FOTOĞRAFLAR

Haberin Devamı

613 SİVİL AZERİ KATLEDİLDİ

26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Azeri siviller, Ermeniler tarafından toplu şekilde katledildi. Katliam, Ermenistan’ın 366’ncı Motorize Piyade Alayı’nın desteğindeki Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirildi. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin resmi açıklamasına göre saldırıda 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azeri vatandaşı, Ermeniler tarafından öldürüldü. İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Katliamı’nı ’Dağlık Karabağ’ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı’ olarak nitelendirdi.

HOCALI KATLİAMI YOZGAT'TA PROTESTO EDİLDİ

Yozgat Cumhuriyet Alanı’nda toplanan bir grup, Ermeni güçleri tarafından 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan’ın Hocalı Kasabası’nda yapılan katliamı kınadı.

TAKSİM'DE DEV PROTESTO / WEB TV

Haberin Devamı

Yaklaşık 50 kişilik grup, basın bildirisi okuduktan sonra ’Karabağ Türktür Türk kalacak’ sloganları atıp, Ermeniler tarafından yapılan katliamı protesto etti. Burada konuşan Bekir Korkmaz, Hocalı’da yapılan katliamın, orada yaşananların sadece Müslüman Türk oldukları için yapıldığını söyledi. Korkmaz, "Hocalı’da, Kıbrıs’ta, Balkanlarda ve Anadolu’da biz Müslüman Türk Milletine yapılanlar belgeleriyle ortadayken, soykırıma uğrayan bir milleti soykırımla suçluyorlar. Bu kara lekenin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen TBMM olarak hala Hocalı katliamını tanımadık" dedi.

Protestocu grup, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuduktan sonra sessizce dağıldı.

Haberin Devamı

’HOCALI KATLİAMI’NA ANTALYA’DA PROTESTO

Türk Kültür ve Avrasya Araştırma Platformu (Türk-TAV) üyesi yaklaşık 40 kişi, ’Hocalı katliamı’nı protesto için eylem yaptı. Ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla yürüyen grup, ’Erivan şaşırma, sabrımızı taşırma’ diye slogan lattı.

Bugün saat 12.00 sıralarında Muratpaşa Camii önünde toplanan grup, ’Türklere yapılan soykırımlar tanınsın’, ’Ya Karabağ ya ölüm, bitsin artık bu zulüm’, ’Dalga dalga akarız, Erivan’ı yakarız’ yazılı dövizler ile Türk ve Azerbaycan bayrakları taşıyarak Attalos Meydanı’na kadar yürüdü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!