200 öğrenci yedikleri lahmacundan zehirlendi

Güncelleme Tarihi:

200 öğrenci yedikleri lahmacundan zehirlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2009 08:10

MALATYA'nın Darende İlçesi’nde taşımalı eğitim verilen ilköğretim okulunda öğle yemeğinde lahmacun yiyen 200 öğrenci gıda zehirlenmesi şikayetiyle hastanede tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Ayvalı Beldesi’ndeki Ayvalı İlköğretim Okulu’nda taşımalı eğitim gören öğrencilere öğlen yemeğinde lahmacun dağıtıldı. Yemekten bir süre sonra mide bulantısı, karın ağrısı şikayetleri görülen yaklaşık 200 öğrenci Darende Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan öğrencilerin yedikleri yemekten zehirlendikleri tespit edildi.


Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir, zehirlenme olayının tam nedeninin yapılacak araştırmadan sonra netleşeceğini söyledi. Demir, rahatsızlık görülen tüm çocukların aynı okuldan olduğunu ve lahmacun ile ayran yemeği yiyenler olduğunu söyledi.

Çok sayıda veli dehastanelere gelerek çocukların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Tedavi edilmeye başlanılan çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Malatya’dan uzman bir heyetin inceleme yapmak üzere Darende’ye hareket ettiği bildirildi.

Bu arada hastanede, yemeği veren firmanın bir çalışanı ile çocuğu zehirlenen bir veli arasında gerginlik yaşandı. Olay büyümeden yatıştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!