20 yıldır yoksulları doyuran aşevi kapısını açtı

Güncelleme Tarihi:

20 yıldır yoksulları doyuran aşevi kapısını açtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2012 12:22

ŞANLIURFA’da, 20 yıldan bu yana yoksulları doyuran Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, bu yıl da kapılarını açtı. Aşevinden yemek almaya gelen yoksul kadın ve çocuklar, açılışa gelen gazetecileri görünce başlarını eğip, yüzlerini gizledi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa’da, 20 yıldan bu yana hayırseverlerin topladığı bağışlarla yoksul ve muhtaç aileleri doyuran ’Gönüllü Kuruluşlar Aşevi’ yemek dağıtımına bu yıl da başladı. 20 yıldan bu yana Ramazan ayı öncesinde kapılarını yoksullara açan aşevinde 10 ay sürecek yemek dağıtımında yaklaşık 10 bin kişiye her gün 3 çeşit sıcak yemek verilecek.

Yemek dağıtımına katılan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, temsili olarak birkaç kişiye elleriyle doldurduğu yemekleri dağıttı. Ardından açılışa katılan protokol üyeleri için aşevinin arka bahçesinde uzun bir sofra kurularak taze fasulye pilav menüsünden oluşan yemek ikram edildi.

20 yıldır yoksulları doyuran aşevi kapısını açtı


Protokol üyelerinin yemek yediği sırada diğer bahçede uzun kuyruklar oluşturan yoksullar da ilk gün mönüde olan taze fasulye pilavı yanlarında getirdikleri bakraçlara doldurup evlerinin yolunu tuttu. Bu sırada ellerinde fotoğraf makinesi ve kameralarla gazetecileri gören kadın ve çocuklar başlarını eğerek, yüzlerini kapadığı görüldü. Yemek almaya gelen 66 yaşındaki Hatice Kaya, ""Burası olmasa çocuklarımız evde aç ve perişan olacak" dedi ve hayırseverlere teşekkür etti.

10 AY BOYUNCA 3 ÇEŞİT YEMEK

Toplam 23 vakıf ve derneğin oluşturduğu ’Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, 10 ay boyunca yaklaşık 10 bin kişiye her gün 3 çeşit sıcak yemek dağıtacak. 20 yıldan bu yana maddi durumu iyi olmayan aileleri doyurup giydirdiklerini ifade eden aşevi sorumlusu Ali Topal, hayırsever vatandaşların desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

VALİ ZILGITLARLA KARŞILANDI

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, ’Gönüllü Kuruluşlar Aşevi’ açılışına katıldı. Burada uzun kuyruk oluşturan kadın ve çocuklar tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılanan Vali Güvenç, önce yoksullara kendi eliyle yemek dağıttı. Ardından da arka bahçede açılışa katılan protokolle birlikte dev kazanlarda hazırlanan taze fasulye, pilav yemeğini yedi. Yemekleri yiyerek test eden vali Güvenç, aşevi sorumlularına "Bu yemeklerin içerisine et koymadınız mı?" Sorusuna görevliler, bugüne özel olarak 10 koyun kestiklerini ancak küçük parçacıklar halinde olması nedeniyle yemekte kaybolduğunu söyledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!