20 yaşındaki 2 arkadaş, 15 gündür kayıp

Güncelleme Tarihi:

20 yaşındaki 2 arkadaş, 15 gündür kayıp
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2010 12:58

ELAZIĞ’da üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Onur Üzel ile aynı yaştaki arkadaşı Rıdvan Traş’tan 15 gündür haber alınamıyor. Gençlerden Üzel'in, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasına doğum tarihi ile kayboldukları 4 Şubat gününü ölüm tarihi olarak belirtip, ‘Bugüne nasipmiş’ diye yazdığı belirlendi. Kayıp gençlerden haber alınamazken, ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor.

Onur Üzel ile yakın arkadaşı ve otogaz firmasında çalışan Rıdvan Traş’tan 4 şubat günü ortadan kayboldu. Kayıplardan Onur Üzel, 4 Şubat tarihinde sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasına ‘D.T. 24.02.1990- Ö.T. 04.02.2010. Bugüne nasipmiş’ diye not yazdı. Ancak sayfa daha sonra kullanıma kapandı. Aynı gün Onur Üzel, dayısına otomobili alıp arkadaşı Rıdvan Traş ile saat 17.30 sıralarında bir akaryakıt istasyonundan 20 TL’lik otogaz aldı. Üzel ile Traş'ın, nereye gitiklerini soran arkadaşlarına ise, ‘Ölüme gidiyoruz’ dedikleri öne sürüldü.

BABA: DESTEĞİMİZİ ESİRGEMEZDİK

Kayıp gençlerden Onur Üzel'in babası Zülküf Üzel, oğlu ve arkadaşının ölüme gideceklerini arkadaşlarından duyduğunu belirterek, bunu bir türlü kabullenemediğini söyledi. Bayındırlık Müdürlüğü’nde çalışan Zülküf Üzel, 2’si kız 4’ü erkek 6 çocuk babası olduğunu belirterek, şunları anlattı:

“4 şubat günü akşam saatlerinde eve geldim. Geldiğimde Onur, bilgisayar başındaydı. Daha sonra kalkıp telefon açtı. Arabayı alıp dışarı çıktı. Bunu her zaman yapardı. Gitmedenönce annesinden para istemiş, ben de 25 lira verdim. Saat 16.50’de evden çıktı. O gittikten sonra ben de ceketimin cebine baktım, acaba arabanın anahtarını aldı mı diye? Anahtarı almış. Bunu her zaman yapardı, biz ondan arabayı esirgemezdik. Burdan çıktıktan sonra Rıdvan'ın yanına gidiyor. Çalıştığı işyerinden Murat adlı arkadaşını da alıyor. Arkadaşı Murat’ı çarşıda indirip, akşam 6’ya çeyrek kala Çayda Çıra isimli petrol istasyonundan, 20 TL’lik gaz alıyorlar. Sonra da Malatya yoluna doğru hareket ediyorlar. Saat 19.00’dan sonra, komşumuz Murat Rıdvan'ı arıyor. Rıdvan telefonu Onur'a veriyor. Murat, nereye gittiklerini sormuş. Onur da, ‘Ölüme gidiyoruz’ demiş. Murat da, ’Ölüme gidiyorsan gel beraber gidelim’ diyor. Onur, ‘Olmaz aracın tüpü yetmez’ diyor. Onur en son İstanbul’daki kız arkadaşı ile saat 21.00’de telefonla konuşuyor. Öleceğini kıza da anlatıyor. O konuşmadan sonra telefonu kapalı ve ulaşılamıyor.”

Baba Zülküf Üzel, oğlunun daha önce de ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğunu kaydederek, “2008'de eczanede çalıştığı dönemde ilaç alarak intihara kalkıştı. Birkaç gün hastanede yattı. Ancak daha sonra düzeldi. 2 yıl sonra üniversite sınavlarına girdi kazandı. Biz maddi manevi desteğimizi esirgemezdik. Acı bir söz kullanmadık” dedi.

ANNENİN FERYADI: BU ACIYA DAYANAMIYORUM

Onur Üzel ile birlikte kaybolan Rıdvan Traş’ın annesi Duriye Traş da, 5 kız 3 erkek toplam 8 çocuk dünyaya getirdiğini gözyaşları arasında anlattı. Oğlunun fotoğrafını elinden düşürmeyen anne Traş, şöyle konuştu:

“Rıdvan'ımın kaybolmasını kaldıramıyorum. Çok acı çekiyorum. Oğlum sanayide bir oto gaz montaj firmasında çalışıyor. Onur, bir kaç kez arabasını oğlumun çalıştığı yere tamire götürmüş. Onlar görüşüyordu, Onur’u bir kez gördüm. Oğlumu önce telefonla arıyor, sonra Rıdvan gidiyor. Oğlumun sıkıntısı olduğunu bilmiyordum, anlayamadım. Oğlum çıkıp giden biri değildi. Bir kez İzmit’teki ablasının yanına gitti, ustasından izin alarak gitmişti zaten. 10 gün kaldıktan sonra geri geldi. Oğlum eve dönsün ben deli olmuşum. Rıdvanım çok hoş bir çocuktu bunu yapmazdı. Benim çocuğuma tuzak kurdular. Arkadaşlarının kandırıp götürdüklerini düşünüyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!