20 vekil kurayla 1 günlüğüne özürlü olacak

Güncelleme Tarihi:

20 vekil kurayla 1 günlüğüne özürlü olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

TBMM'de grubu olan partilerden 20 milletvekili, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde 1 günlüğüne ‘‘özürlü’’ gibi yaşayacak. Türkiye Sakatlar Federasyonu, Dünya Özürlüler Günü'nde 1 günlüğüne konuşma, işitme, görme ve ortopedik özürlü olacak 20 milletvekilini kurayla belirledi.

Kura öncesinde konuşan Devlet Bakanı Hasan Gemici, Türkiye'deki özürlülerin sayısının tam olarak bilinememesinin büyük sorun yarattığını söyledi. Türkiye Sakatlar Federasyonu Başkanı Faruk Öztimur da kuranın milletvekillerine zorluk çıkarmak için değil, onların özürlülerin sorunlarını anlamaları için düzenlendiğini kaydetti. Özürlülerin kentlerde uygun düzenleme yapılmaması nedeniyle büyük sıkıntılar çektiğini vurgulayan Öztimur, ‘‘Biz, 365 gün yaşıyoruz, sizde bu ülkenin temsilcileri milletvekilleri olarak 1 gün bunları yaşayın istiyoruz. Bu, 5 dakika da, 5 saat de olabilir’’ dedi. Öztimur, milletvekillerinin mazeret bildirmesi halinde, partilerin grup başkanvekilleri tarafından başka milletvekillerinin belirleneceğini kaydetti. Öztimur, ‘‘Sayın Yaşar Okuyan'ı da biz kontenjan hakkımızı kullanarak, bir özürlü çocuğumuzu evinde ağırlaması için seçtik’’ diye konuştu.

3 Aralık'ta bir günlüğüne ‘özürlü’ olacak milletvekilleri şunlar:

Görme Özürlü: Erdoğan Toprak (DSP) Mükerrem Levent (MHP), Azmi Ateş (FP), Mecit Piruzbeyoğlu (ANAP), Kamer Genç (DYP).

Ortopedik Özürlü: Muharrem Hadi Dilekçi (DSP), Hasan Kaya (MHP), Ahmet Karavar (FP), Nesrin Nas (ANAP), Musa Konyar (DYP).

İşitme ve Konuşma Özürlü: Ahmet Arkan (DSP), Musa Haykır (MHP), Alaattin Sever Aydın (FP), Şamil Ayrım (ANAP), Mehmet Halit Dağlı (DYP).

Zihinsel özürlü çocukları misafir edecek vekiller: Mehmet Özcan (DSP), Mehmet Pak (MHP), Mehmet Batuk (FP), Suha Tanık (ANAP) ve Fetullah Gültepe (DYP).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!