20 Ocak Cuma günü 9.30’a kadar en çok okunan 10 haber

Güncelleme Tarihi:

20 Ocak Cuma günü 9.30’a kadar en çok okunan 10 haber
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 20:57

Gazetecilerin ve televizyoncuların, daha doğrusu, gazeteleri ve (haberler başta) televizyon programlarını hazırlayanların çoğunun kalitesizlik ve seviyesizlik bahanesi aynı: “Biz de daha yüksek bir kültüre ve zekâya hitap eden şeyler yapmayı biliriz ama, halkımız bunu istiyor...”

Haberin Devamı

Buna karşılık, okurlara ve TV seyircisine sorarsanız, Murat Belge’yi ve kitap ilavelerini okumayı, belgeselleri seyretmeyi tercih ediyorlar. Ama nedense Posta 600 bin, Radikal 40 bin satıyor, röntgencilik programları reyting rekorları kırıyor...

 

Siz, Hürriyetim okurları (Serdar Devrim okurlarından daha geniş bir kitleye hitap ediyorum), sakın bana “Sorma Serdar, biz de bu durumdan son derece rahatsızız. Televizyonda kültür seviyemize ve ilgi alanlarımıza hitap edecek doğru dürüst programlar yok. Bu yüzden hiç televizyon seyretmiyoruz” ayağına yazılmayın.

 

Cık cık cık! seslerini de kesin.

 

Buyrun size 20 Ocak Cuma günü 9.30’a kadar en çok okunan 10 haber (o gün, o saatte not ettim, başka bir örnek de bulunabilirdi.) :

 

1- Mehmet Ali Ağca bir Bulgar kızla kilisede sevişmiş. (Katil-kilise-seks... bayılırsınız!)

 

2- Jinekolog kocasından dayak yiyen Zeynep Tokuş’tan sonra TGRT’de program sunan Zeynep Kasımlıoğlu’nun (Özturan) da, eşinin hışmına uğradığı iddia edildi. (Ünlü jinekolog–sosyete-aşk-şiddet)

 

3- Meclis İçtüzük taslağından ’Cumhurbaşkanı ant içme töreninde siyah elbise giyer’ ifadesi çıkarıldı. Yeni içtüzükle cumhurbaşkanları her renk kıyafetle kürsüye gelebilecek. (Hürriyetim’in manşetiydi onun için bu kadar okunmuştur harhalde.)

 

4- Yılın golü – Başbakan Erdoğan ve Bakan Şahin’e rağmen, Haluk Ulusoy Futbol Federasyonu’nun başkanlığına seçildi. (Futbol-siyaset-entrika)

 

5- Laila’nın sahibi Şefik Öztek ile oyuncu Şebnem Özinal ağustos ayında Roma’da evlenmiş. (Magazin-‘ünlüler’-dedikodu)

 

6- Dışarıda soğuk içeride sıcak (Bu haberin yanlışlıkla tıklandığından eminim. Büyük soğuklar bekleniyor ya, bunu meteoroloji haberi zannetti herkes. Halbuki Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahmanov’u Çankaya Köşkü’nde ağırlamasıydı konu.)

 

7- Seksî mor (Seks laf yeter! Oysa, Hürriyet’in arka sayfa karısı, haber maber değil, ‘mastürbatörler’ için yarı çıplak bir resim ve dandik bir resimaltı)

 

8- Savaş rezervlerini açtı (Savaş, Allah Allah! Oysa Rusya dondurucu soğuklara karşı olağanüstü tedbir alıyormuş. Haber bu...)

 

9- MİT’e başkan adayı olmuştu (MİT lafını gördünüz ya, Kurtlar Vadisi izleyicileri sizi... Öldürülen öğretim görevlisi Hablemitoğlu’nun MİT’e başkan olmak için başvurduğu iddia edilmiş.)

 

10- Polat’lı afiş bilboardlarda (Al sana! Kurdu an sopaya davran...)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!