20 milletvekili katılmadı

Güncelleme Tarihi:

20 milletvekili katılmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in Kızılcahamam'da düzenlediği toplantıya 20 milletvekili katılmadı. Toplantıya Çiller'e muhalefetiyle tanınan Isparta İl Başkanı Doğan Kımıllı da gelmedi. Bazı il başkanları, toplantıya yardımcılarını gönderdi. Çiller'in çağrısına rağmen toplantıya katılmayan milletvekilleri şunlar: Kamer Genç, Sedat Aloğlu, Bahattin Şeker, Osman Berberoğlu, Ayfer Yılmaz, Esat Kıratlıoğlu, Nafiz Kurt, Sedat Bucak, Köksal Toptan, Ömer Barutçu, Ali Şevki Erek, Ümran Akkan, Ömer Bilgin, Aykon Doğan, Tayyar Altıkulaç, Ahmet Sezal Özbek, Doğan Baran, Bayar Ökten, Yahya Uslu, Saffet Kaya.

DYP Genel Sekreteri Nurhan Tekinel, Hürriyet'in sorusu üzerine, toplantıya katılmayan milletvekillerinin mazeretli olduğunu söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Hayri Kozakçıoğlu, ‘‘Arkadaşlarımız Meclis çalışmaları nedeniyle bu konuda serbest bırakıldılar. Toplantıya katılmak takdirlerine bırakıldı'' dedi. Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı da ‘‘Kimseyi toplantıya katılmak için mecbur tutmadık'' dedi.

Açılış konuşmasını yapan Çiller, ağırlıklı olarak TSK'yı eleştirdi. TSK'nın yıpranmasına en çok kendilerinin karşı çıktığını vurgulayan Çiller, ordu içindeki Batı Çalışma Grubu'na sert bir dille çattı, bu grubun herkesi fişlediğini savundu. Çiller, Anasol-D Hükümeti'ne de isim taktı. Bu hükümeti ‘‘5 artı 5 Hükümeti'' olarak tanımlayan Çiller, ‘‘Bu beşlerde bir görünen bir de görünmeyen güçler vardır. Görünen güçler hükümetteki 3 parti, dışarıdan destek veren CHP ve bağımsızlardır. Görünmeyen güçler ise tekelci sermaye, kartelci medya, yüksek rakımlı tepeler, kumarhane patronlarıdır'' dedi. Çiller 5. güç olarak TSK'yı ima etmek istedi, ancak partililerin ayağa kalkarak alkışlamaları nedeniyle 5. nitelemesini unuttu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!