‘20 günlük süt kuzusu’ sosyal medyayı karıştırdı, Vedat Milor cevap verdi: Benim yüzünden İspanya ile savaşmayalım!

Güncelleme Tarihi:

‘20 günlük süt kuzusu’ sosyal medyayı karıştırdı, Vedat Milor cevap verdi: Benim yüzünden İspanya ile savaşmayalım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2016 17:31

Hürriyet yazarı Vedat Milor’un “20 günlük süt kuzusu yemesi,” sanki başka meselemiz yokmuş gibi bugün sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu. Ekşi Sözlük’te onlarca yorum yazıldı. Kimileri Milor’u sert ifadelerle eleştirirken, kimileri destek verdi. ABD’de bulunan Milor, hurriyet.com.tr’ye şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

“Bu tepkileri anlamakta zorlanıyorum. Her konuda kolayca kutuplaşan insanlar olduk. Benim yüzümden şimdi de İspanya ile savaşın eşiğine gelmeyelim de! Neden derseniz, olayın aslını anlatayım:

‘20 günlük süt kuzusu’ ile ilgili sözlerim eski bir programdan. Tepki gösterenler hangi bağlamda söylendiğine bakmamışlar. O programda İspanya’nın iç kesimlerindeki Ribera del Duero bölgesinde yetiştirilen ‘churra’ cinsi kuzulardan bahsediyordum. 

Bu kuzular o bölgede genellikle üç haftalıkken kesilir. Üç saat pişirilir ve bütün halde masaya getirilip dört porsiyona bölünür. İspanya’nın milli yemeklerindendir.  

Ben genellikle sebze ve balık ağırlıklı beslensem bile, İspanya’ya gittiğimde karşıma çıkarsa bu yemeği kaçırmam. Valladolid’deki Mannix gibi bir restoranda yenmesini tavsiye ederim. Ama uyarayım: Önceden rezervasyon yaptırmak gerekir.”

Haberin Devamı

‘20 günlük süt kuzusu’ sosyal medyayı karıştırdı, Vedat Milor cevap verdi: Benim yüzünden İspanya ile savaşmayalım


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!