20:00 Âvâze Klasik Türk Müziği Kadınlar Topluluğu

Güncelleme Tarihi:

20:00 Âvâze Klasik Türk Müziği Kadınlar Topluluğu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2007 00:00

Devlet sanatçısı, Prof. Dr. Nevzad Atlığ'ın sanat danışmanlığını üstlendiği topluluk, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri, mezunları ve öğrencilerinden oluşuyor. 2005 yılında kurulan topluluk, aldıkları eğitim doğrultusunda, ortak duygu ve sanat anlayışlarını, Klâsik Türk Müziği'nin seçkin eserlerini icra edebilmek yolunda bir araya gelmiştir.

Haberin Devamı

Harem - i Hümâyun'daki müzisyen kalfalardan hanendelere, kadın saz takımlarından bestecilere kadar uzanan ve müzik tarihinde özel bir yere sahip olan kadının önemini bir kez daha vurgulamak isteyen Âvâze Klasik Türk Müziği Kadınlar Topluluğu; seyircisiyle buluştuğu bu konserinde müzik tarihimizin birbirinden değerli üç kadın bestecisi Dilhayat Kalfa, Leyla Saz ve Faize Ergin'in seçkin bestelerinden oluşan repertuarıyla seyircisini selamlıyor.

Konseri Hazırlayan: Nilgün Doğrusöz Dişiaçık
Sazlar: Nermin Kaygusuz (Kemençe), Ayşegül Kostak Toksoy (Kanun), Yeşim Altınel Çoban (Keman), Göknil Bişak (Tanbur), Buse Sever (Ud), Pelin Başer (Ney)
Sesler: Nilgün Doğrusöz Dişiaçık, Şerife Güvençoğlu, Nesibe Özgül Özbilen, Sinem Özdemir, Elvan Özbican, Tamara Koçak Aykar, Ayşegül Keskinkılıç, Aslıhan Ergişi

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!