2 yeni obruk oluştu

Güncelleme Tarihi:

2 yeni obruk oluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2009 12:34

Konya'nın Karapınar ilçesinde 2 yeni obruk oluştu.

Haberin Devamı

Şubat ayında oluşan obruğun ardından ilçenin Hanyıkığı mevkisinde bir vatandaşa ait tarlada 1.5 metre derinliğinde, 3 metre çapında yeni bir obruk daha meydana geldi.

Karapınar Belediye Başkan Yardımcısı Duran Karagöz ve Fen İşleri Müdürü Mehmet Özcan, obruk oluşan alanda incelemelerde bulundu.
Tarla sahibi Mazhar Arıcan, buğday ekili tarlayı biçtikten sonra tarlada göçme meydana geldiğini belirtti.

Yeniden çökme ihtimaline karşı, çöken alana yaklaşamadığını ifade eden Arıcan, “Bizim bölge tamamen obruk bölgesi. Birkaç yıl önce de bir komşunun tarlasında obruk oluştu. Obruktan pis kokular geliyor” dedi.

Öte yandan, ilçeye bağlı Kazanhüyüğü köyünde de 3 metre derinliğinde, 2 metre çapında obruk meydana geldi.
Kazanhüyüğü Muhtarı Kamil Özdamar, 3 yıl önce de köy mezarlığına 50 metre uzaklıkta obruk oluştuğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Yeni obruğun mezarlıkta meydana geldiğini söyleyen Özdamar, “Köy halkından Mevlit Saygan, bir yakınının mezarını ziyarete gelmiş. Otlardan kapanan obruğu görememiş ve çukura düşmüş, kollarıyla toprağa tutunmayı başarmış ve yukarı çıkmış. Üzücü bir olay olmaması son derece sevindiricidir. Köy halkı olarak tedirginlik duyuyoruz. Köyümüzün toprak yapısının incelenmesini istiyoruz” diye konuştu.

7 Şubatta, Karapınar merkeze 17 kilometre uzaklıktaki Akkuyu Yaylası'ndaki mısır ekili tarlada yaklaşık 70 metre çapında ve 80 metre derinliğinde obruk oluşmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!