2 yaşındaki Fatih hastanede rehin kaldı

Güncelleme Tarihi:

2 yaşındaki Fatih hastanede rehin kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2004 16:09

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bundan böyle hastanelerde rehin kalma olayı yaşanmayacaktır. Kim ki rehin tutmaya kalkar, karşısında beni bulur" sözlerinin üzerinden çok geçmeden, Çukurova Üniversitesi'nden rehin haberi geldi. 2 yaşındaki Fatih Hamamcı, tedavi gördüğü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde, tedavi ücreti ödenemediği için rehin kaldı.

Haberin Devamı

Baba Mustafa Hamamcı (30), Hatay'ın İskenderun ilçesi'nde sabah kahvaltı ederken, üzerine çaydanlıktaki kaynar su dökülen oğlunun tedavisinin tamamlanıp taburcu edildiğini, ancak 4 milyar 174 milyar liralık faturayı ödeyemedikleri için hastaneden çıkaramadığını söyledi.

2 çocuk babası Hamamcı, “Karın bölgesi ile sol kolu yanan oğlumu, 9 Nisan'da hastaneye yatırdım. Yanık Ünitesi’nde 15 gün tedavi gördükten sonra, 26 Nisan'da taburcu edildi. Ancak hastaneden çıkaramıyorum. Çünkü Bağ-Kur'a faizleriyle birlikte 9 milyar liralık prim borcum var, bu nedenle de sağlık güvencesinden yararlanamıyorum” dedi.

Tatlıcılık yaparak günde ancak 10 milyon lira kazanabildiği söyleyen 2 çocuk babası Mustafa Hamamcı, bu parayla ailesinin geçimini ancak sağladığını ifade etti. 4 milyar liralık hastane ücretini ödemesinin mümkün olmadığını söyleyen Hamamcı şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Ben bu parayı ömür boyu çalışsam ödeyemem. Durumumu başhekimliğe aktardım, ancak 2 aylık senet yapabileceklerini söylediler. Senet imzalarsam, beni icraya verirler, evimde ne varsa götürürler. Başbakan ‘Kimse rehin kalmayacak’ diyor ama, o karar Sağlık Bakanlığı hastanelerini kapsıyormuş. Üniversite hastaneleri, özel hastane gibiymiş. Ne yapacağımı şaşırdım” dedi.

Hamamcı, oğlunu yalnızca ziyaret saatlerinde, cam bölme arkasından görebilirken, hastaneden çıkamayan Fatih ise babasına bakıp gözyaşı döküyor.

SENET İMZALAYIP GÖTÜRSÜNLER

Balcalı Hastanesi'nin döner sermaye ile hizmet verdiğini ve sosyal güvencesi olmayan hastalardan ücret almadıkları takdirde, başkalarına hizmet üretemeyecek duruma düşebileceklerini söyleyen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Tan, Mustafa Hamamcı'nın tedavi ücreti karşılığı senet imzalayıp çocuğunu taburcu edebileceğini belirtti.

Tan, “Biz, hiç bir hastamızı rehin almayız. Fatih Hamamcı da rehin değil. Ancak bu paranın bir yerden mutlaka hastaneye ödenmesi gerek. Hastanemizde, devletin belirlediği fiyat üzerinden fatura çıkarılıyor. Benim ya da diğer yetkililerin ücret almadan hasta taburcu etmesi söz konusu olamaz. Hasta sahibi senet versin, karşılığını daha sonra sosyal yardımlaşma vakıflarından temin etmeye çalışsın. Senet imzalayarak çocuğu alabilirler. Parayı tahsil etmezsek başka hastalara hizmet sunamayız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!