2. ve 3. Ergenekon davaları birleşti

Güncelleme Tarihi:

2. ve 3. Ergenekon davaları birleşti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 18:36

İkinci “Ergenekon” davasının bugünkü duruşmasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ikinci ve üçüncü “Ergenekon” davalarını birleştirilmesine karar verirken emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un yeniden Adli Tıp’a sevk edilme talebini reddetti.

Haberin Devamı

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, verdikleri 5 saatlik aranın ardından ara kararlarını açıkladı.

Buna göre, mahkeme emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 56 sanıklı ikinci “Ergenekon” davası ile iddianamesi dün kabul edilen üçüncü “Ergenekon” davalarının birleştirilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme, birleştirme kararını “İddianamedeki anlatımlar, birleştirme yönündeki savcılık talebi, davaların birlikte yürütülmesinde hukuki menfaat bulunması ve usul ekonomisine” dayandırdı.

Duruşma, 7 Eylül pazartesi günü saat 09.30'da yapılacak.

AYGÜN VE TEMİZ'İN TUTUKLANMA TALEBİNE RET

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Savcısının, “tutuksuz sanıklar Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile avukat Levent Temiz hakkında tutuklama kararı verilmesi yönündeki istemini” reddetti.

Haberin Devamı

İkinci “Ergenekon” davasının bugünkü duruşmasında verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün alınan kararları açıkladı.

Buna göre mahkeme, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in tutuksuz sanıklar ATO Başkanı Aygün ve avukat Levent Temiz hakkında tutuklama kararı çıkarılması talebini, bu sanıklarla ilgili yapılan itiraz üzerine verilen heyet kararlarının içeriklerini dikkate alarak kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, savcı Pekgüzel'in, emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ile ilgili “sağlık açısından yeniden araştırma yapılması ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığından rapor alınması yönündeki istemini” de, “bu hususların bu aşamada davaya bir yenilik katmayacağı” gerekçesiyle uygun bulmadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!