2 sanığa ceza, babaya beraat

Güncelleme Tarihi:

2 sanığa ceza, babaya beraat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 16:47

İZMİR'in Eskiizmir semtinde geçen yıl, alkol alırken çıkan tartışmanın ardından ev baskını sırasında, Fevzi Aksan'ın ölümü 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili tutuklu yargılanan Özgür Katkay 5 yıl 6 ay 20 gün, kayınbiraderi Yaşar Akar 17 yıl 3 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Katkay, kalan cezasını karar kesinliştikten sonra çekmek üzere tahliye edilirken, babası tutuksuz sanık Şerafettin Katkay'ın beraatine karar verildi.

Rıza Aksan (49), yanına kuzenleri, Fevzi Aksan (43), Ömer Aksan (50) ve İsmail Aksan'ı (44) da alarak, iki gün önce pazar yerinde alkol alırken tartıştığı Şerafettin Katkay'ın evine gitti. Şerafettin Katkay, kendisine ve ailesine küfür edip, evine taş atarak camlarını kıran Rıza Aksan ve yakınlarına müdahale etmek istedi. Bu sırada çıkan kavgada, Katkay'ın oğlu Özgür ile kayınbiraderi Yaşar Akar, evdeki pompalı tüfekle, kendilerine tabancayla ateş ettikleri ileri sürülen gruba karşılık verdi.

BİR YARALI HASTANEDE ÖLDÜ

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle kavganın yatıştırılmasının ardından yaralılar, Fevzi Aksan, Ömer Aksan ve İsmail Aksan hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan 7 ayrı hırsızlık suçundan kaydı bulunan Fevzi Aksan yaşamını yitirdi. Soruşturma başlatan polis, Şerafettin Katkay, oğlu Özgür Katkay ve kayınbiraderi Yaşar Akar'ı gözaltına aldı. İfadelerinde kendilerine saldırılması üzerine savunma amaçlı karşılık verdiklerini ileri süren üç kişi, adliyeye sevk edildi. Özgür Katkay, ile Yaşar Akar tutuklanırken, Şerafettin Katkay tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuklu sanıklar Özgür Katkay ve kayınbiraderi Yaşar Akar ile tutuksuz yargılanan Şerafettin Katkay ve tarafların avukatları katıldı. Sanıklar kendilerinin saldırıya uğradığını, suçsuz olduklarını ileri sürdü. Yargılama sonunda mahkeme heyeti Yaşar Akar'ı 17 yıl 3 ay 20 gün, Özgür Katkay'ı 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Özgür katkay'ın yattığı süreyi gözönüne alan mahkeme heyeti tahliyesine karar verirken, babası Şerafettin Katkay ise beraat etti.
Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!