2’nci hayata merhaba

Güncelleme Tarihi:

2’nci hayata merhaba
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2008 00:00

Hastasının eşi tarafından tabancayla vurulan ve mucizevi şekilde yaşama dönen Doç. Dr. Necati Yenice işbaşı yaptı. Yapılan araştırmada kusuru bulunmadığı ortaya çıkan Yenice, "Milyarda birlik bir olay benim başıma geldi. Yine milyarda birlik bir şansla hayata döndüm" dedi.

TAYFUN Erkenkalkan, 27 Aralık 2007’de eşinin, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirmesinden sorumlu tuttuğu 3. Dahiliye Klinik Şefi Doç. Dr. Necati Yenice’ye altı el ateş etti.

Daha sonra Zeytinburnu’ndaki bir yakınının evine giden Tayfun Erkenkalkan, balkona çıkarak kafasına ateş etti. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Tayfun Erkenkalkan kurtarılamadı.

Doç. Dr. Necati Yenice ise boynundan ve göğsünden aldığı kurşunlarla ağır yaralandı. Yoğun bakımda tedaviye alınan Doç. Dr. Yenice, 12 operasyon geçirdi, 57 ünite kan aldı. Onlarca karaciğer hastasını yaşama döndüren Doç. Dr. Yenice, dört buçuk ay sonra taburcu olduğu gün kameraların karşısında meslektaşlarına ve Sağlık Bakanlığı’na teşekkür etti.

Ölümün kıyısından dönen Doç. Dr. Necati Yenice’nin hasta bakabilecek hale gelmesi ise 10 ay sürdü. Felç olan sol ayağı iyileşen Doç. Dr. Yenice, artık rahatlıkla yürüyebiliyor. Felç olan sol kolu, parmaklarına kadar çalışıyor. Ancak parmaklarda henüz hareket yok. Fizik tedaviyle bunu da atlatacağına inanıyor. Önce hasta arabası, ayağı biraz düzeldikten sonra baston kullanan Doç. Dr. Yenice, bastonunu da attı. Şefliğini yaptığı 3. Dahiliye Kliniği’nde iki aydır hasta bakıyor. Sol parmaklarındaki hareketsizlikten otomobil kullanamıyor. 1981 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu Doç. Dr. Yenice’yi hastaneye 25 yıllık eşi Perihan Yenice getirip götürüyor.

Mesleğime dönmenin keyfini yaşıyorum

Hayata dönüşünü mucize olarak tanımlayan Doç. Dr. Yenice, şunları söylüyor: "Moralimi her zaman için yüksek tuttum. Olaya bir takdiri ilahi olarak baktım. Ölebilir, felç olabilirdim. Hastanemizin ve meslektaşlarımın potansiyelini biliyordum. Bu hastanede, beş tıp fakültesi kuracak ekip çıkacak potansiyel var. Zaten eşime de olaydan çok önce ’Sağlığımı bir şekilde kaybedersem, beni hastaneme götürün’ demiştim. Kliniği yönetiyor, asistan eğitimi veriyor, hasta viziteleri yapıyor, rutin hastane işleriyle uğraşabiliyorum. Çok sevdiğim mesleğimi sürdürmenin onurunu, keyfini yaşıyorum." Doç. Dr. Yenice, tedavi sürecinde en büyük desteği 25 yıllık eşi ile kızları 23 yaşındaki Özen ve 24 yaşındaki Selen’den aldı. Perihan Yenice, artık o günleri hatırlamak istemiyor. Tek hatırladığı, durmadan çalan telefon ve kapı zili. Destek olan hastalar ve hasta yakınları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!