2 kişinin öldüğü otelin sahibi tahliye oldu

Güncelleme Tarihi:

2 kişinin öldüğü otelin sahibi tahliye oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 18:38

ADANA'da, 9 ay önce bir otelin lobisinde çıkan ve 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı silahlı kavgayla ilgili, ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan otel sahibi 38 yaşındaki Ahmet Sezen, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

21 Şubat'ta meydana gelen, 27 yaşındaki Kemal Ügü ile 48 yaşındaki Veysi Ulukan'ın öldüğü, Ahmet Sezen, Halil Karabulut ve Muhammet Karabulut'un yaralandığı silahlı kavgayla ilgili Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasında, tutuklu sanık ve aynı zamanda müşteki olan Ahmet Sezen ile diğer müşteki Halil Karabulut, hazır bulundu.

Tutuksuz sanık Ercan Bozkuş ise duruşmaya gelmedi. Tanık olarak dinlenen otel müşterilerinden 30 yaşındaki Sunay Kılıç, zaman zaman gözyaşlarına hekim olamazken, ölen Kemal Ügü ile gayri resmi birlikte yaşadıklarını belirterek olay anını şöyle anlattı:

“Kemal Ügü'den bir çocuğum var. Bir ara ayrılmıştık, olay günü de yeni barışmıştık. Ben olay yerindeki otelde yatıp kalkıyorum. Ancak başka otelin barında çalışıyorum. Olay günü kaldığım otelin bar açılışı vardı. Bir ara ortalık karıştı. Veysel, bana daha önce ‘Ara kocanı gelmesin, öldürecekler’ demişti. Ahmet'in Kemal'e yönelik bu hareketten ya da niyetlerinden haberi olup olmadığını bilmiyorum. Ancak Veysi bana ‘O bizim patronumuz, ne derse onu yaparız’ demişti. Oranın patronu da Ahmet Sezen'dir. Silah sesleri sırasında ben barda olduğum için kimin kime ateş ettiğini bilmiyorum. Cep telefonum alındığı için polise haber veremedim.”

Mahkeme heyeti, Ahmet Sezen'in, tutuklu kaldığı günler, suç vasfının değişme ihtimali ve delillerin toplanmış olmasını dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Duruşma, olay yerinde keşif yapılması ve bilirkişi raporunun beklenmesi için ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!