2 kere sıçrar 3’üncüde yok olursun

Güncelleme Tarihi:

2 kere sıçrar 3’üncüde yok olursun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Tunceli ziyareti sırasında DTP öncülüğünde gerçekleştirilen protestolara, "PKK terör örgütü ve yandaşı olan siyasi parti, maalesef kimlik siyaseti yapıyor, hizmet siyaseti değil. "Hizmet" diye bir şey bunların anlayışında yok. Terörle, tehditle oy alacaklarını zannediyorlar. Evet, 1 kere sıçrarsın, 2 kere sıçrarsın; ama 3’üncüsünde yok olursun" sözleriyle tepki gösterdi.

AKP Ankara Altındağ ilçe kongresinde konuşan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Hakkári’ye gideceğim Eğer teröre destek verenler, eğer terörün yandaşları, kalkıp da 780 bin kilometrekarelik vatan toprakları içerisinde Başbakan’ın herhangi bir ile gidişini engelleme gayreti içine giriyorlarsa boşuna. Her metrekaresine gideriz, gideceğiz. Tunceli’ye bugüne kadar Başbakan, pek gitmezdi. Başbakan olarak benim Tunceli’ye ikinci gidişim. Daha önce, Genel Başkan olarak da gittim. Üç kez uğradım, gittim, açılışlar yaptım. Gelecek hafta Van ve Hakkári’ye de gideceğim.

PKK boşuna uğraşıyor İster Türk, ister Kürt, ister Laz, ister Çerkes, ister Boşnak, ister Arnavut, ister Zaza olsun. Ne olursa olsun. Biz öyle bir medeniyetin mensuplarıyız ki, Yunus’un diliyle, ’Yaradılanı severiz, yaratandan ötürü!’ Ve PKK terör örgütü bizi Kürt kökenli vatandaşlarımızdan koparmak istiyor. Boşuna uğraşıyor. Bizim için Kürt kökenli vatandaşlarımız da Türk kökenli vatandaşlarımız arasında; Laz, Arnavut Boşnak hiçbir fark yok hepsi aynı mesafedeyiz.

Neşet Ertaş’tan okudu

Erdoğan, Kırıkkale’de DE halka ünlü Halk Ozanı Neşet Ertaş’ı dizeleriyle, "Dost elinden gel olmazsa varılmaz" diyerek seslendi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, şunları söyledi: Halk müziğinin büyük ismi Neşet Ertaş’ın dediği gibi; ’Dost elinden gel olmazsa varılmaz, rızasız bahçenin gülü derilmez, kalpten kalbe bir yol vardır görülmez, gönülden gönüle yol gizli gizli.’ Bizim sizlerle aramızda gönülden gönüle giden bir yol var. Üstelik bu yol da gizli değil. İşte, burada olduğu gibi çok açık. Vatandaşımızla gönül bağı kopuk olanların asla anlayamayacakları bir yoldur.











Gazetecilere

baklava yedirdi

BAŞBAKAN Erdoğan, Kırıkkale’ye giderken helikoptere binmek üzere Karapürçek’te yol üzerinde bulunan Esenköy sitesindeki vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Çocuklara oyuncak ve akıllı ajanda dağıtan Erdoğan, ikram edilen ev yapımı baklavadan da tattı. Erdoğan, daha sonra gazetecilerin yanına giderek tek tek hepsine baklavadan yedirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!