2 güneş

Güncelleme Tarihi:

2 güneş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2009 00:00

Türk ulusu, 87 yıl önce bugün Büyük Taarruz’un kazanılmasıyla özgürlüğe giden yolu açtı.

Her yıl Zafer Bayramı olarak kutlanan 30 Ağustoslar’da Afyonkarahisar Büyük Taarruz Şehitliği’ndeki ünlü Kocatepe Anıtı, ziyaretçilerin akınına uğruyor. Zaferin 87’nci yılında Kocatepe Anıtı’nın tam arkasında güneşi görenler, “Atatürk Türk ulusunun üzerine güneş gibi doğdu” sözlerini hatırladı. Bu eşsiz manzarayı, dün sabah Büyük Taarruz Şehitliği’ne gelenler büyük ilgiyle izledi.

Özel davetliler

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 87’nci yıldönümü bugün tüm yurtta törenlerle kutlanacak.

Bugün Ankara’da yapılacak dev askeri geçit töreninde, PKK’ya karşı en etkin mücadeleyi yürüten komandolar da yer alacak. İç güvenlik tugaylarındaki komandoların geçişi sırasında, teröre karşı gösterdikleri kahramanlıklar coşkulu bir şekilde anlatılacak. Törende ayrıca Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nden bir tabur da geçiş yapacak.

“Demokratik Açılım” tartışmalarının yoğunlaştığı bir dönemde, Zafer Bayramı’nın bu yıl farklı şekilde kutlanması emrini bizzat Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ verdi. Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde Zafer Bayramı’nın daha coşkulu kutlanması gerektiğini sık sık çevresiyle paylaşan Başbuğ, TSK’nın gücünün ve sahip olduğu modern sistemlerin halka da gösterilmesini istiyordu. Bir yılı aşkın süren titiz çalışmalar sonucu Başbuğ’un verdiği emir doğrultusunda törenle ilgili tüm hazırlıklar dün tamamlandı.

İlk büyük tören Anıtkabir’de yapılacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanları ve Ankara Garnizonu’nda bulunan subay ve astsubaylar Anıtkabir’deki törene katılacak. Saat 09.45’te de Genelkurmay Başkanlığı Karargahında Başbuğ tebrikleri kabul edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!